Svetovalna služba

Šolska psihologinja: ga. Mateja Oblak  telefon: 01 755 80 57

Z vstopom v osnovno šolo nastopi za otroka obdobje mnogih sprememb. V času osnovnega šolanja otrok pridobiva znanje, se uči živeti z drugimi in postopoma odrašča.

Večina otrok zmore prehod v življenje z obveznostmi brez večjih težav, tudi ko je pred njimi pomembna odločitev, na primer kam naprej po osnovni šoli. Pa vendar ― vsi otroci občasno potrebujejo nekoga, kateremu lahko zaupajo svoje drobne zadrege, se pogovorijo o dvomih o sebi in drugih, zastavljajo vprašanja, ne da bi se bali, da so le-ta nepomembna ali neumna … 

Včasih je stiska tako velika, da se težave zdijo nerešljive. Večina le-teh je povezanih z učenjem; včasih pa so za neuspeh pri učenju krive osebne težave.

Na naši šoli vam lahko pomaga, svetuje ali poišče ustrezno pomoč šolska psihologinja, gospa Mateja Oblak. V okviru šolske svetovalne službe sodeluje z učenci, starši, učitelji in z zunanjimi ustanovami.

Dragi starši, potrkajte na njena vrata, pokličite jo po telefonu ali kako drugače stopite v stik z njo, kadar začutite, da potrebujete spodbudo ali strokovni nasvet. Spregovorite z otrokom o tem, kaj doživlja in mu pomagajte, da se bo naučil v pravem trenutku poiskati pomoč.

Na svetovalno delavko se lahko obrnete vsak delavnik med 8. in 14. uro ter med mesečnimi popoldanskimi govorilnimi urami. Ker je narava dela v šoli pogosto nepredvidljiva, se zadregi s čakanjem izognete tako, da svoj obisk predhodno napoveste.

(Skupno 2.894 obiskov, današnjih obiskov 2)