Skoči na glavno vsebino

Prehrana

Učenci se lahko naročijo na malico, kosilo in na popoldansko malico. Zaželeno je, da vsak učenec v šoli prejme vsaj en obrok, saj je le-ta sestavljen po smernicah zdrave prehrane. V naši kuhinji sami čistijo in pripravljajo solato. Zelenjavne juhe so pripravljene iz sveže in ne zmrznjene zelenjave. Prav tako ostale priloge iz zelenjave. Meso sami režejo in meljejo iz kakovostnega mesa. Pri kuhi ne uporabljajo ojačevalcev okusa in moke.

Učencem z zdravstvenimi težavami ob predložitvi potrdila na predpisanem obrazcu, ki ga izda pediater po navodilih specialista, nudimo tudi ustrezno dietno prehrano, kar je nadstandard.

Prehrano starši plačujete preko položnic oz. trajnikov. Vse podrobnosti glede prehrane so zapisane v Zakonu o šolski prehrani in v Pravilih o šolski prehrani.

Čas izdajanja obrokov:

  • ob 9.10 − malica za učence 1. razreda
  • od 9.55 do 10.15 − malica za ostale razrede
  • od 12.00 do 14.45 − kosilo
  • ob 15.00 − popoldanska malica

Pomembno je vedeti, da morate starši, v primeru učenčeve odsotnosti, pravočasno odjaviti prehrano, in sicer od 7. do 10. ure za naslednji dan in sicer tako, da izpolnite e-obrazec, ki ga odprete na spletni strani šole http://www.osams.si/info/odjava-prehrane/ pod zavihki Prehrana – Odjava prehrane.  

Vsak učenec, ki je redno prijavljen na šolsko prehrano, dobi kartico, s katero se bo identificiral pri kosilu. Prva izkaznica je brezplačna, če jo učenec izgubi, mora zanjo plačati 5 evrov (obračunano na položnici). Brez izkaznice učenec ne more na kosilo, oziroma da prednost vsem učencem s kartico. Učenci, ki se bodo izjemoma naročili na kosilo, naj se naročijo nanj en dan prej v tajništvu šole oziroma v kuhinji do 8. ure, kjer bodo vpisani. Tako prijavljeno kosilo se bo obračunalo po višji ceni.

Upravičenost do subvencije pri prehrani se bo ugotavljala na osnovi uvrstitve v dohodkovni razred, kar je razvidno iz veljavne odločbe o otroškem dodatku, ki ga starši ali skrbniki uveljavljate na Centru za socialno delo. Za veljavno odločbo o otroških dodatkih poskrbite starši ali skrbniki.

Ostale informacije v povezavi s prehrano urejate na naslovu ceruenan.nzf@tznvy.pbz, gospa Petra Vogrinc.

Cena šolske prehrane so sledeče:

malica kosiloabonmadnevna cena
dopoldanska1,10 €1. – 4. razred2,40 €2,70 €
popoldanska0,98 €5. – 9. razred2,80 €3,20 €
zaposleni1,20 €zaposleni/4,50 €
//zaposleni za domov/5,00 €
//zunanji/5,50 €
(Skupno 2.409 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost