Skoči na glavno vsebino

Nagovor ravnateljice

Spoštovani starši in sodelavci, dragi učenci!

Naša šola, Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika, stopa v šolsko leto 2023/24 s 27 oddelki in več kot 660 učenci.

Naš skupni cilj je, da učencem in zaposlenim nudimo varno in spodbudno učno – delavno okolje. Vsak izmed nas je dolžan prispevati svoj delež k uresničitvi le tega.

Le v takem okolju bomo pridobivali znanje spretnosti in veščine, se učili drug od drugega, spoštovali osebno nedotakljivost in različnost ter prihajali radi v šolo.

Živimo v nenehnih spremembah in s hitrim tempom sodobnega časa, katere negativne posledice, žal, občutimo tudi v šoli. Le skupaj bomo kos določenim nalogam, zato vse vabim k sodelovanju in strpnosti. Šola bo poskrbela za kognitivni razvoj otrok in skrbela za vzpostavitev obojestranske komunikacije. V ospredje pa moramo postaviti avtonomnost in odgovornost slehernega izmed nas, da poskrbimo tudi za telesni, socialni in čustveni razvoj.

Zaupajmo si, da delamo v dobrobit otrok in celotne družbe.

Zaupam svojim strokovnim delavcem, da bodo ravnali strokovno in odgovorno, prav tako verjamem vam, spoštovani starši, da boste sledili delu otrok, ne pa delali namesto njih.

Če starši želijo dati svojim otrokom darilo, je najboljše, kar lahko storijo, da jih naučijo vzljubiti izzive, z zanimanjem sprejeti napake, uživati v trudu in nikoli ne nehati z učenjem. Na ta način njihovi otroci ne bodo sužnji (po)hvale.

(Carol Dweck)

Ravnateljica

Darja Guzelj

(Skupno 2.158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost