Skoči na glavno vsebino

O šoli

Spletna vizitka

Naziv Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika
Naslov Pod Hruševco 33, 1360 Vrhnika
Telefon 01 755 80 50 (tajništvo)031 238 454 (podaljšano bivanje)
Fax 01 755 80 61
e-naslov bf.nzf-Ieuavxn@thrfg.nearf.fv
Ravnateljica Darja Guzelj qnewn.thmryw1@thrfg.nearf.fv 
Transakcijski račun šole: 01340-6030723780
ID: SI 60066792
Zobna ambulanta Marija Ogrin, dr. stom., tel. 750 24 92

Kje smo?

 

Kje_smo

Na obrobju Cankarjeve Vrhnike se razteza sodobno opremljena Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika, ki je svoja vrata prvič odprla septembra 2000. Vsako leto nas je več in 14 let kasneje šolo obiskuje 440 otrok v 18 oddelkih.

Poleg velikih in urejenih športnih igrišč imamo tudi učilnico na prostem, na katero smo še posebej ponosni. Pri urah pouka s pridom uporabljamo eko in zeliščni vrt, skalnjak in mlako, ki je bila obnovljena lani. Na šolskem prostoru imamo tudi arboretum, v katerem so eksotična drevesa pomagali posaditi znane slovenske osebnosti in krajani. Učenci vzorno skrbijo za šolsko okolico v sklopu pestrih interesnih dejavnosti, na pomoč pa jim radi priskočijo tudi njihovi starši in zaposleni.

Veliko sodelujemo tudi z lokalno skupnostjo, še posebej na področjih turizma in prostovoljstva. Vsako leto organiziramo več uspešnih dobrodelnih prireditev in zbiralnih akcij ter tako vsem učencem omogočimo udeležbo na različnih šolskih dejavnostih.

Vključeni smo v zdravo in eko šolo, saj nam je skrb za zdrav način prehranjevanja in življenja ena pomembnejših nalog. Podpisali smo tudi okoljsko listino, s katero smo se zavezali k nadaljnjemu uresničevanju eko ciljev.

Že več let uspešno sodelujemo na festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Posebno pozornost namenjamo tudi delu z nadarjenimi učenci, s katerimi že nekaj let skupaj organiziramo jesenske tabore. Lani smo se prvič udeležili odmevnega kulinaričnega tekmovanja na državni ravni, kjer smo zasedli odlično drugo mesto. Prav tako se ponašamo z izvrstnimi športniki, še posebej pa trenutno izstopajo naše rokometašice in navijačice.

Pouk na naši šoli izvajamo fleksibilno, pri čemer predvsem skrbimo za medpredmetno povezanost. Ker je Slomškova šola šola za življenje, v svoje delo pogosto vključujemo ljudi različnih generacij ter na tak način sledimo naši skupni viziji, ki zajema dobre medsebojne odnose ter ustvarja spodbudno okolje za pridobivanje znanja za nadaljnje šolanje in življenje. Ali kot bi rekel Anton Martin Slomšek: »Prebrisana glava pa pridne roke so boljše bogastvo kot zlate gore

Zgodovina šole

Zbornik ob 10-letnici šole.

(Skupno 12.315 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost