Skoči na glavno vsebino

Naša šola

Na obrobju Vrhnike se nahaja sodobno opremljena Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika, ki je svoja vrata prvič odprla septembra 2000. Šola je bila delno zgrajena s pomočjo referenduma sokrajanov in tako so tudi ime zanjo izbrali občani. Pričeli smo s 377 učenci, sedaj jih je okoli 600. Z dograjenima prizidkoma v letu 2018 in v letu 2020 smo pridobili nove prostore in prešli na trioddelčno šolo.

Veseli nas, da nas sedaj prepoznajo kot dobro šolo, ki živi z lokalnim okoljem in se povezuje tudi širše, raste in se razvija z odgovorno zastavljenimi jasnimi cilji ter vzgaja učence v vedoželjne, strpne in odgovorne mladostnike, ki bodo pripravljeni na izzive prihodnosti. NAŠA »Slomškova šola« je SODOBNA ŠOLA ZA NOVO TISOČLETJE.

Pouk poteka v sodobno opremljenih splošnih učilnicah, v specializiranih učilnicah za fiziko, kemijo, tehniko in tehnologijo, gospodinjstvo ter v sodobno opremljeni računalniški učilnici. Veliko pozornost posvečamo dnevom dejavnosti, ekskurzijam, šolam v naravi in delu z nadarjenimi. Sestavna dela vseh omenjenih dejavnosti sta medpredmetno povezovanje vsebin in formativna povratna informacija, ki nam omogočata pestro izbiro metod in oblik dela z učenci.

Poleg urejenega otroškega in športnega igrišča imamo tudi učilnico na prostem z zeliščnim vrtom, visokimi gredami, mlako in arboretumom. Vse te zunanje površine precej pripomorejo k temu, da lahko več ur pouka izvajamo z aktivnimi metodami poučevanja in raziskovanja na terenu.

Hkrati s tem poskrbimo tudi za gibanje učencev in učenk, ki je osnova za zdravo življenje; v ta namen smo uvedli tudi nekoliko daljši rekreativni odmor.

Imamo tudi več prostora v knjižnici, tako za knjige kot za učence.

V dobrem učnem okolju nudimo učencem pogoje za pridobivanje uporabnega znanja in veščin, ki jih z dobrimi rezultati dokazujejo na različnih področjih in tako sledimo napredku.

Anton Martin Slomšek je rekel: »Vse drugo lahko izgubiš, tega pa, kar znaš, ti nihče ne more vzeti.«

(Skupno 4.905 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost