Skoči na glavno vsebino

Učenci s sijajnim uspehom na tekmovanju v Konstruktorstvu in tehnologijah obdelav

V petek, 29. marca, je potekalo regijsko tekmovanje mladih inženirjev in konstruktorjev na Osnovni šoli Polhov Gradec. Udeležili so se ga tudi učenci naše šole pod mentorstvom Petra Purga. Z mislimi polnih pričakovanj in delavniškim orodjem v rokah so se odpravili na tekmovanje v konstruktorstvu in tehnologijah obdelav.

In kaj so dosegli? Nič manj kot izjemen uspeh, ki odseva njihov trud in predanost! V kategoriji K2 je naš Vili Novak Stanković zasedel 7. mesto, kar je bil dober dosežek. Svit Turšič pa je dosegel 2. mesto v kategoriji K3 in se s tem uvrstil na državno tekmovanje. Tarik Čelić je prav tako pokazal svoj potencial s 4. mestom v isti kategoriji. Jaka Buh je razveselil z zmago v kategoriji T1 – papir in se uvrstil na državno tekmovanje, medtem ko sta Tine Potrebuješ in Jakob Zamejc osvojila 9. mesto v kategoriji T2 – Les. Živa Frank in Neva Bradaškja pa sta osvojili 5. mesto v kategoriji T4 – kovine. Jakob Maklin in Nace Rožmanc sta si s prvim mestom v kategoriji T3 – umetne mase priborila mesto na državnem tekmovanju.

Vsak dosežek je korak naprej, vsak uspeh je bil priložnost za rast. Kljub izzivom in težavam so naši učenci pokazali, da so vsaki nalogi, ki jo imajo na poti kos. In kaj sledi? Državno tekmovanje! Pripravite se, saj naši učenci ne nameravajo ustaviti. Čestitke vsem učencem za izjemno predstavo!

Več o tekmovanju si lahko preberete na: https://zotks.si/tekmovanje/konstruktorstvo/

Mentor: Peter Purg

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost