Skoči na glavno vsebino

Slomškovi folklorniki na Ringaraji

V četrtek, 28. 3. 2024, je v Jakličevem domu na Vidmu – Dobrepolje potekala prireditev Ringaraja 2024 – Območno srečanje otroških folklornih skupin.

Na njej se je več kot uspešno predstavila tudi naša šolska otroška folklorna skupina, ki sicer neprekinjeno deluje že vse od leta 2010 v okviru interesne dejavnosti. Vsa ta leta nadobudne mlade folklornike vodi mentorica Tanja Zupan. V letošnjem šolskem letu so v skupini otroci od 1. do 6. razreda. Povezuje jih veselje do igre, plesa in petja. Drug drugemu so prijetna in razigrana družba. Z različnimi odrskimi postavitvami se tekom leta predstavijo sošolcem, staršem in drugim ljubiteljem ljudskega izročila na šolskih in lokalnih prireditvah, včasih pa tudi drugod.

Na reviji so izvedli odrsko postavitev Ti, ti, ti. Igra je že nekoč povezovala  otroke in povezuje jih še danes.  Z njo so se zabavali, vmes pa se večkrat tudi kregali. Slomškovi mladi folklorniki so tokrat zapeli, kaj so storili Izak, Jakob in Abraham, ugotovili so, kdo je zažgal kruh ter zaplesali zibenšrit in požugano. Svoj nastop so zaključili s križano polko.

Mlade folklornike je med nastopom na prečni flavti spremljala Vita Lenarčič.

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost