Skoči na glavno vsebino

TD Meritve v 6. razredu, 14. in 15. 3. 2024

Na tehniškem dnevu smo se učili o dolžinskih in ploščinskih enotah, o masi, denarnih enotah, časovnih enotah in ponovili smo obseg in ploščino kvadrata ter pravokotnika. Izmerili smo tudi delovni zvezek, šolsko mizo in okno ter jim določili obseg in ploščino.
Tehniški dan nama je bil zelo všeč in veliko smo se naučili.

Mia in Tinkara 6.a

V četrtek 14. 3. 2024 smo učenci 6. b imeli tehniški dan. Zbrali smo se ob 8.20 v učilnice tehnike. Pogovorili smo se o merskih enotah. Na začetku smo ponovili merske enote za dolžino in širino. Razdelili smo se v pare in drug drugega izmerili, izmerili velikost noge in dolžino koraka. Ponovili smo še ploščino in iz časopisnega papirja izdelali en kvadratni meter. Ko smo odšli ven, smo se postavili en zraven drugega, da smo videli, koliko je velik en ar. Preizkusili smo se še v računanju z denarjem in časom. Ponovili smo veliko stvari, nekaj pa smo se jih še naučili. Ta dan se nama je zdel zanimiv.
Tija in Lara, 6. b

Tehnični dan smo začeli prvo uro. Cel dan smo preživeli v učilnici SLJ1. Vmes smo šli tudi ven na zrak. Teme, ki smo jih ponavljali so bile: merske enote in pretvarjanje merskih enot. Merili smo svojo višino, dolžino svojega stopala in koraka ter dolžino učilnice. Iz časopisa smo izdelali model 1 m2. Zunaj pa smo odmerili 1 ar.

Linda Jereb, 6. c

Tehnični dan smo začeli 8.20. Prvo uro smo se pogovarjali o merskih enotah. Spoznali smo kilo, hekto, deko, … Merili smo drug drugega, dolžino stopal in koraka. Nato še dolžino in širino učilnice z delovnimi zvezki in z metrom. Pogovarjali smo se tudi o obsegu kvadrata in pravokotnika. Zatem smo spoznali ploščinske enote 1 cm2, 1 dm2, … Zatem smo odšli na igrišče narisat 1 a. Obrisali smo tudi sošolko in ugotovili koliko stopal sošolca gre v njen obris.
Ko smo prišli notri, smo obrisali svoja stopala in izmerili njihov obseg in približno ploščino. Ko smo to končali, smo se pogovarjali o ploščini kvadrata in pravokotnika. Za tem smo se pogovarjali o merjenju mase. Na koncu pa smo se pogovarjali še o denarnih enotah. Tudi v delovne zvezke smo naredili par nalog. Dan smo končali ob 12.50.

Veronika Cukjati, 6. c

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost