Skoči na glavno vsebino

Šestošolci in sedmošolci v gledališču

V petek, 8. 3. 2024, smo se z učenci šestih in sedmih razredov odpravili v Ljubljano. V Cankarjevem domu smo si ogledali gledališko predstavo Gorjanci.

Ko smo prispeli v Ljubljano, smo šli najprej na kratek sprehod. Pred Prešernovim kipom smo se slikali in se nato odpravili do Cankarjevega doma. Tam smo pojedli malico in se nato posedli v dvorano. Sedeli smo v krogu in čakali, da se predstava začne. Kar naenkrat so se ugasnile luči in zaslišali smo ritmično udarjanje palice. Na enem koncu dvorane so se luči prižgale in ena od gledaliških igralk je začela peti, nato se je pridružila še druga in nato še tretja. Pele so pesem (Enkrat je bila), ki se je verjetno vsem vtisnila v spomin in si jo še sedaj pojejmo v mislih.

Ta predstava je nastala po motivih bajk in povesti o Gorjancih Janeza Trdine. Igralke na odru skozi pripovedovanje, igranje in petje uprizarjajo pokrajino Gorjancev. Uprizorile so dve zgodbi, ena se je končala srečno druga pa na žalost ne.

Po predstavi smo se hitro oblekli in odhiteli na avtobus. Takšnih dni kot je bil današnji bi lahko bilo še veliko več saj je bil današnji dan zelo poučen in hkrati zabaven. 

                                                        Živa Matko

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost