Skoči na glavno vsebino

Praznični december v Domu upokojencev Vrhnika

V ponedeljek, 11. 12. 2023, smo se mlajši učenci in učiteljice naše šole ponovno povezali z Društvom upokojencev Vrhnika.  V vrhniškem domu počitka smo skupaj pripravili prav prijetno medgeneracijsko druženje, na katerem ni manjkalo dobre volje in  lepega prazničnega vzdušja.

Na začetku je pevski zbor starejših zapel nekaj ljudskih pesmi. Prireditev se je nadaljevala s programom naših učencev. Vse prisotne sta pozdravili petošolki Špela in Pika, ki sta spretno in živahno povezovali točke programa. Ob doživetih prazničnih deklamacijah Zoje, Anuške in Taje so se marsikomu kar malo orosile oči. Ni manjkalo niti glasbe. Za to je poskrbela Taja s flavto, ki je z živahno zimsko skladbico dvignila naše že tako dobro razpoloženje. S svojim ljudskim plesom v nošah so se predstavili še naši najmlajši in nekoliko starejši folkloristi, kateri so pri marsikaterem navzočem prebudili spomine na otroštvo in mlada leta ter privabili na obraz solzico ali dve. Za zaključek smo vsi nastopajoči in prisotni v dvorani zapeli še skupaj.

Ko smo mislili, da je vsega že konec, je sledilo še presenečenje: Obiskal nas je pravi pravcati DEDEK MRAZ. In uganete, koga je obdaril? Vse člane društva upokojencev in seveda tudi nas, vse pridne nastopajoče!

Tako je minil še en zares lep in prijeten medgeneracijski dogodek, ki je nastal kot plod našega sodelovanja. Uspelo nam je pričarati veliko nasmehov, prijaznih besed in toplih pogledov, ki naj trmasto vztrajajo še dolgo, tudi v leto, ki prihaja.

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost