Skoči na glavno vsebino

Mlajši za starejše

V četrtek, 21. 9. 2023, smo nekateri učenci petih razredov in šolska folklorna skupina s svojim programom sodelovali na prireditvi Starejši za starejše, ki je potekala v Gostilni pri Kranjcu na Vrhniki in je bila posvečena prostovoljstvu in prostovoljcem med starejšimi. Zbrali so se prostovoljci iz notranjske regije. Prireditev je organiziralo Društvo upokojencev Vrhnika, s katerim sodelujemo že vrsto let. Skupaj smo zabeležili že kar lepo število prireditev in dogodkov ter ustvarili zajeten kupček čudovitih in dragocenih spominov.

Tudi tokrat je bilo tako. Na začetku nas je vse zbrane pozdravila gospa Frančiška Al-Mansour, predsednica Društva upokojencev Vrhnika. Takoj za tem smo bili na vrsti mi. Najprej se je s petjem in plesom predstavila naša folklorna skupina, ki jo je s harmoniko spremljal Šimen. Nato sta nas Matevž in Karin preko iskrivega pogovora spomnila na pomembnost prostovoljstva. Vita pa nam je o prostovoljcu povedala takole:

PROSTOVOLJEC  – Zaradi tebe…                                                                                                      bo nekdo imel nocoj dovolj za jesti.
Nekdo bo imel spodobna oblačila.
Nekdo bo imel zatočišče.
Nekdo bo deležen zdravstvene oskrbe.
Nekdo se bo naučil veščin, ki jih potrebuje za preživetje in uspeh.
Nekdo ve, da je na tem svetu vsaj ena oseba, ki ji je mar.

Ta svet je boljši, ker prostovoljci so prav posebna pasma,
ne bojijo se pristopiti, ko vidijo potrebo.

Svoj prispevek na prireditvi smo zaključili s pevskim nastopom, pri katerem so nas spremljali še Taja in Vita s flavto in šestošolec Jaka s kitaro. Nagradili so nas z velikim aplavzom  in pozornostjo za prav vsakega izmed nas.

Po našem nastopu je spregovoril še gospod Mirko Antolovič, podžupan občine Vrhnika. Poudaril je pomen prostovoljstva, sodelovanja in medsebojne pomoči. Zahvalil se je vsem prostovoljcem, ki so se pripravljeni nesebično razdajati za druge in s tem ustvarjati boljši svet, tudi nam in nas povabil k nadaljnjemu sodelovanju.

Mi se že veselimo naših naslednjih srečanj v okviru Društva in Doma upokojencev Vrhnika. Prav gotovo se povežemo spet v prazničnem mesecu decembru!

Učenci in učiteljice 4. in 5. razreda

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost