Skoči na glavno vsebino

Slomški pojemo in plešemo

Ko se nekaj skupin učencev, ki radi prepevajo, ter nekaj učencev, ki imajo radi ljudski ples, zbere na enem mestu, ne moreš doživeti nič drugega kot en odličen večer, poln ubranih melodij in gibov.

Mentorice pevskih zborov – Tamara Jerina, Urška Zamejc in Metka Tramte, ter mentorica folklorne skupine Tanja Zupan so v šolskem letu, ki je že na ciljni črti, z učenci enkrat tedensko izvajale interesno dejavnost in današnji pomladni dan je bil kot nalašč za to, da staršem in ostalim obiskovalcem prikažejo, kaj so se učenci tekom leta naučili. V pomoč pri klavirski spremljavi je pristopil učenec Martin Matkovič skupaj z Jakobom Maklinom na čelu in Rokom Koširjem na cajonu, folklori pa se je s harmoniko pridružil Šimen Rožmanec.

Že latinski pregovor pravi, da besede vplivajo, zgledi pa vlečejo. Tako se je med učiteljicami ustvarila skupina, ki rada prepeva in tudi sama dodala košček k mozaiku temu prekrasnemu pevsko-plesnemu večeru. Mogoče pa naslednje leto privabijo še več učencev k pevskim zborom?

Ob koncu ne pozabimo na lepe misli, ki sta nam jih predala voditelja prireditve Teja Krompič in David Remic: Radi se imejte in veliko se smejte, nič ne oklevajte – pogosto prepevajte! Saj veste: Kdor poje, zlo ne misli! In njegovi nameni so gotovo čisti.

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost