Skoči na glavno vsebino

Novinar na obisku pri šolskih novinarjih

V četrtek, 5. 1. 2023, je bil za šolske novinarje OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika prav poseben dan. Gostili smo namreč znanega novinarja, g. Gašperja Tominca. Zagotovo ga vsi poznamo po njegovem bogatem novinarskem delu, ki zajema predvsem teme iz lokalnega okolja, vrsto let pa je opravljal tudi delo urednika Našega časopisa, ki nas vsak mesec pričaka v poštnih nabiralnikih.

Ko smo g. Tominca vprašali, če bi nas lahko obiskal pri izbirnem predmetu šolsko novinarstvo, se je z veseljem odzval. Skupaj smo preživeli dve zanimivi šolski uri. Po uvodni predstavitvi nam je predstavil novinarski poklic in novinarsko delo. Bil je zanimiv in zabaven. Povedal nam je veliko koristnih informacij, odgovoril pa nam je tudi na zastavljena vprašanja.

Med drugim smo izvedeli tudi, da se je za tovrstno delo navdušil že v najstniških letih, ko je napisal tudi svoj prvi prispevek za objavo v časopisu, seveda še v rokopisni obliki. Tudi njegova prva služba je bila povezana z novinarstvom, delo novinarja pa opravlja še danes.

Svoj poklic rad opravlja, saj v njem vidi več dobrega kot slabega. Opazili smo tudi, da g. Tominc o novinarstvu pripoveduje s posebnim čarom v očeh, in tako je nad tem poklicem navdušil tudi nas, mlade. Vemo, da bomo od sedaj še raje pisali novinarske prispevke za šolski časopis in šolsko spletno stran. In kdo ve, morda bomo tudi mi nekoč postali pravi poklicni novinarji.

 šolski novinarji OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika z mentorico Vesno Jurač

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost