Skoči na glavno vsebino

Sprememba karantene

Spoštovani starši in zaposleni, dragi učenci!

V Uradnem listu RS št. 13/2022 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Spremembe veljajo od 1. 2. 2022.

SPLOŠNO

  1. V šolo še vedno vstopajo samo zdravi učenci in odrasli, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Upoštevati moramo do sedaj veljavne ukrepe v šoli za zdravo učno okolje in splošne higienske ukrepe.
  2. Pomembno je, da starši takoj javite potrjeno okužbo svojega otroka razredničarki/ku.

SPREMEMBE ob pozitivnem testu pri samotestiranju NOVO

  1. V primeru pozitivnega rezultata pri samotestiranju v šoli, obvestimo starše, le ti pa otroka odpeljejo na testiranje k zakonitemu zastopniku na HAG testiranje. Starši o rezultatu obvestijo razrednika. Več o tem si lahko preberete na povezavi Vzgoja in izobraževanje | www.nijz.si in v spodnjih priponkah.
  2. Posamezen razred, kljub visoko tveganem stiku s povzročiteljem covid-19, ne bo šel v karanteno, če v oddelku ne bo več kot 30% okužb. Se pa bodo vsi učenci v obdobju 7 dni vsakodnevno samotestirali v prostorih šole.
  3. Tudi zaposleni (brez izjem) se bodo, v obdobju 7 dni od visoko tveganega stika s povzročiteljem covid-19, samotestirali na delovnem mestu in uporabljali masko tipa FFP2. O visoko tveganem stiku mora zaposleni takoj obvestiti ravnatelja.
  4. Karantene še vedno veljajo Karantena na domu | GOV.SI

Učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje mesečno. Učenci naj imajo teste vsakodnevno s seboj.

Spoštovani starši, naprošam vas, da vaš otrok ob morebitnem visoko tveganem stiku izven šolskega prostora in ob dvomu okužbe, predhodno opravi samotestiranje doma. Tako ne bo prihajalo pri povratku iz karanten v šolo do pozitivnih rezultatov pri samotestiranju v šoli.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.

Darja Guzelj, ravnateljica

Protokol samotestiranja

Potrdilo o testiranju

Navodila NIJZ

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost