Skoči na glavno vsebino

OPB 5 – 2. c in polovica 2. b, četrtek, 23. 4. 2020

OPB 5 – 2. c in polovica 2. b, četrtek, 23. 4. 2020

Najprej naj se opravičim, saj sem v ponedeljek objavil prispevek za OPB5, a se ga ni dalo odpreti. Kasneje, ko sem opazil napako, sem popravil, tako da če niste pripravili sadne malice v ponedeljek, jo pripravite danes ali pa izberite kak drug recept (navodilo) iz priložene spletne strani.

SADNA MALICA

Naše telo v tem obdobju potrebuje veliko vitaminov. Danes si na vrsti, da za vso družino pripraviš sadno malico. To pa ne bo čisto navadna malica, saj boš pri pripravi uporabil domišljijo in ustvaril čudovite oblike iz sadja, ki ga imate doma.

Če še nisi dovolj spreten z nožem, prosi za pomoč starše. Tudi če ti ne uspe vsega narediti tako kot si si zamislil, sadja nikar ne meči proč. Nekaj idej za pripravo sadne malice najdeš na spodnji povezavi.

https://www.bibaleze.si/vse_o_prehrani/foto-sadje-za-otroke.html

Po kosilu ali malici opravi obveznosti za šolo ali beri knjigo in se ponovno naužij D vitamina (poskrbi za zaščito kože). Nato pa…PAJKOVA MREŽA, v stanovanju ali zunaj. 🙂

PAJKOVA MREŽA

Uporabi domišljijo in si v stanovanju naredi pajkovo mrežo (za prepletanje prostora lahko uporabiš volno ali kakšno drugo vrvico ali lepilni trak, čeprav ta ni ravno eko). K igri povabi še ostale družinske člane. Cilj je priti skozi “pajčevino” brez dotika. Kdor se vrvice dotakne, naj izvede kakšno gibalno nalogo (počepi, sklece, trebušnjaki, poskoki, visoki skiping …).

UŽIVAJTE V DELU!

Učitelj Tadej

 

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost