Skoči na glavno vsebino

KD – KULINARIKA IN CANKAR

V ponedeljek, 4. 10. 2021, smo deveti razredi imeli kulturni dan na temo Ivana Cankarja in njegovih črtic, v katere je vključil kulinariko. Vključeni smo namreč v projekt Dober tek! Ta pa poteka pod okriljem Tedna Evropske kulturne dediščine.  

Delo je potekalo v šoli pet šolskih ur. Na začetku dneva smo se pogovorili o življenju in delih Ivana Cankarja. Za tem smo se razporedili v skupine po tri učence in vsaka skupina je morala prebrati eno izbrano Cankarjevo črtico. Sledil je razgovor in izdelava manjšega plakata. Na njem smo med drugim predstavili, kako je Cankar v svoje črtice vključil prehrano. Po malici smo imeli likovno delavnico, kjer smo slikali s kavo, naše motive pa smo vzeli iz Cankarjevega življenja in črtic, ki smo jih prebrali. Risali smo z različnimi odtenki kave in nastalo je ogromno lepih slik, ki jih bomo razstavili v šolski avli. Na tak način smo povezali kulturo, slovenščino in likovno umetnost.

Med delom v sklopu kulturnega dne smo se učenci zelo zabavali in večini je bil ta dan všeč. Uživali smo v risanju in v slikanju s kavo. Tisti, ki jim tematika ni bila tako zanimiva, so mnenja, da bi počeli kaj drugega, a na koncu smo vsi skupaj lepo sodelovali in smo bili veseli naših izdelkov, ki so nam res dobro uspeli. Ves čas je bilo v razredu  tudi prijetno vzdušje in pet šolskih ur je hitro minilo.

Neža Primc, 9. a

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost