Naša šola

Na obrobju Vrhnike se nahaja sodobno opremljena Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika, ki je svoja vrata prvič odprla septembra 2000. Šola je bila delno zgrajena s pomočjo referenduma sokrajanov in tako so tudi ime zanjo izbrali občani. Pričeli smo s 377 učenci, sedaj jih je okoli 600. Z dograjenima prizidkoma v letu 2018 in v letu 2020 smo pridobili nove prostore in prešli na trioddelčno šolo.

Veseli nas, da nas sedaj prepoznajo kot dobro šolo, ki živi z lokalnim okoljem in se povezuje tudi širše, raste in se razvija z odgovorno zastavljenimi jasnimi cilji ter vzgaja učence v vedoželjne, strpne in odgovorne mladostnike, ki bodo pripravljeni na izzive prihodnosti. NAŠA »Slomškova šola« je SODOBNA ŠOLA ZA NOVO TISOČLETJE.

Pouk poteka v sodobno opremljenih splošnih učilnicah, v specializiranih učilnicah za fiziko, kemijo, tehniko in tehnologijo, gospodinjstvo ter v sodobno opremljeni računalniški učilnici. Veliko pozornost posvečamo dnevom dejavnosti, ekskurzijam, šolam v naravi in delu z nadarjenimi. Sestavna dela vseh omenjenih dejavnosti sta medpredmetno povezovanje vsebin in formativna povratna informacija, ki nam omogočata pestro izbiro metod in oblik dela z učenci.

Poleg urejenega otroškega in športnega igrišča imamo tudi učilnico na prostem z zeliščnim vrtom, visokimi gredami, mlako in arboretumom. Vse te zunanje površine precej pripomorejo k temu, da lahko več ur pouka izvajamo z aktivnimi metodami poučevanja in raziskovanja na terenu.

Hkrati s tem poskrbimo tudi za gibanje učencev in učenk, ki je osnova za zdravo življenje; v ta namen smo uvedli tudi nekoliko daljši rekreativni odmor.

Imamo tudi več prostora v knjižnici, tako za knjige kot za učence.

V dobrem učnem okolju nudimo učencem pogoje za pridobivanje uporabnega znanja in veščin, ki jih z dobrimi rezultati dokazujejo na različnih področjih in tako sledimo napredku.

Anton Martin Slomšek je rekel: »Vse drugo lahko izgubiš, tega pa, kar znaš, ti nihče ne more vzeti.«

(Skupno 4.063 obiskov, današnjih obiskov 1)