Skoči na glavno vsebino

Šola malo drugače

Petek, 12. aprila, je bil za četrtošolce prav poseben dan. V poznih popoldanskih urah so se namreč spet podali v šolo. Komaj so čakali, da prežijo prosti čas na nekoliko drugačen način. V sklopu krožkov podjetno preživljanje prostega časa ter kamišibaj in še kaj so skupaj z mentoricama Alenko in Vesno sooblikovali petkovo popoldansko druženje z nočitvijo v šolski knjižnici.

Postavili so se v različne vloge, samostojno pripravili obroke, uredili prostor za delo in počitek ter bili zelo ustvarjalni. Noč ima svojo moč, učenci pa dobro mero domišljije. Tako so s knjižnimi junaki iz prebranih basni ustvarili svojo zgodbo, ki so jo naslednji dan, v soboto, predstavili v obliki kamišibaja. Učenci so se urili v načrtovanju, vrednotenju idej, postavljanju prioritet in tako krepili različne načine razmišljanja.

Z rezultati svojega dela so bili zelo zadovoljni in že komaj čakajo, da jih bodo lahko pokazali tudi ostalim. S skupnim delom in prijetnim druženjem so sklepali prijateljske vezi, pomagali drug drugemu in razvijali podjetnostne kompetence.

Razvijanje različnih veščin razmišljanja, veselje do spoznavanja novega in dana možnost, da se lahko učenci izrazijo na svojstven način, je tisto, kar nas vse bogati in pripravlja na različne izzive v življenju.

Učenci 4. razreda in mentorici Alenka Košak Mencin in Vesna Jurač

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost