Skoči na glavno vsebino

TEMATSKI DNEVI V 7. B PRI SLOVENŠČINI IN GRŠKA MITOLOGIJA

V sedmem razredu se pri pouku večkrat srečamo z zgodovinskim obdobjem antiko in vsem, kar je povezano z njo. V decembru pa smo temu obdobju namenili več časa, saj je bila to tudi krovna tema tematskih dni, ki smo jih letos prvič vključili v naš pouk.

Sedmošolci o antiki že marsikaj vemo, zmeraj znova pa nas prevzamejo zgodbe oz. miti, ki so si jih izmišljevali stari Grki. Vanje so vpletli različne bogove, polbogove in druga mitološka bitja, ki so jim pomagali ali oteževali njihovo življenje.

Pri slovenščini smo spoznali splošne značilnosti bajk oz. mitov, svoje znanje pa smo utrdili s spoznavanja različnih mitov. Pri pouku smo obravnavali književno delo Odisej na otoku Kiklopov, še dva grška mita iz knjige Stare grške bajke, mit O zlatem runu ter mit z naslovom Sizif, pa nam je predstavila šolska knjižničarka Vesna Jereb. Zbrano smo ji prisluhnili in se z njo pogovorili o manj znanih in tudi o starinskih besedah, na katere smo naleteli med obravnavo. Ilustrirali smo tudi posamezne prizore in izdelali stripe. Oba mita smo tudi natančno analizirali in ugotovili, da so sporočila, ki jih lahko iz njiju razberemo, aktualna še danes.

Na koncu smo sklenili, da učenje ni Sizifovo delo, temveč je pridobljeno znanje dobra popotnica za naše nadaljnje življenje.

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost