Skoči na glavno vsebino

TEDEN KULTURE: ANGLEŠKO-GLASBENA PRIREDITEV

Aprila 2022 so si sedmošolci in osmošolci v avli šole lahko ogledali nastop učencev zadnje triade. Le-ti so se pod mentorstvom Saše Stošič, učiteljice angleščine, predstavili s čudovito prireditvijo, ki je bila angleško glasbeno obarvana. Prireditev je potekala v sklopu Tedna kulture, ki ga na naši šoli že tradicionalno obeležujemo.

Učenci 7. a in 7. c razreda – Eva Remic, Lana Ponjević, Sara Skvarča, Anamarija Milinković, Jakob Maklin, Zala in Vita Glamočak – so zapeli in zaigrali nekaj znanih angleških pop pesmi,  Taja Gramc, učenka 7. a razreda, pa  je deklamirala kar tri pesmi, ki jih je sama napisala v angleščini. Ta ista učenka je napisala tudi vezno besedilo celotne prireditve.

Učenci 8.a in c razreda so zaigrali priredbo pravljice »Srečni kraljevič«, ki jo  je napisal znani pisec irskega rodu Oscar Wilde. V vlogi princa je nastopala učenka Ema Starman, lastovička pa je zaigrala Pia Govekar. Ti dve učenki sta tudi napisali besedilo za igrico, več učencev pa se je kasneje vključilo v izdelavo rekvizitov, potrebnih za predstavo, in v vlogo statistov. V igrici so nastopali še naslednji učenci: Bina Fefer – povezovalka, Pika Frank – šivilja, Lovro Žust – šiviljin sin, Matevž Gabrovšek – dramatik, Gaja Marolt – deklica z vžigalicami, Lovro Bernetič in Jernej Osredkar – berača, Gal Frank in Lars Marolt – statista. Ideja za dramatizacijo se je porodila med poukom, pri obravnavi domačega branja. Pravljica ‘Srečni kraljevič’ je zgodba o ljubezni, prijateljstvu, požrtvovalnosti in sočutju do človeške revščine.

Angleški del prireditve sta zaključili devetošolki Katarina Verbič in Lucija Malovrh, ki sta deklamirali pesem Ivana Minattija »You must love someone«.

Za konec so učenci prisluhnili še glasbenemu delu programa, ki ga je s svojimi pevci pripravila Helena Grbac, učiteljica glasbene vzgoje, in je bil paša tako za ušesa kot tudi za dušo. Nastopali so naslednji učenci: harmonika – Šimen Rožmanec (mentor Miha Plavčak GŠ), kvartet Perfect – Manja in Katja Trček, Jakob in Luka Maklin (mentor Nina Demšar GŠ), tolkala – Rok Košir, vokalna skupina “Slomšek” – Neva Bradaškja, Mark Golob, Ula Samotorčan, Zala Glamočak, Lara Skvarča, Nace Rožmanc, Jakob Maklin, Eva Remic, Lana Ponjević (mentor Helena Grbac).

Zahvaljujemo se učitelju Petru Purgu, ki je vse točke prireditve posnel, ter jih združil v zaokroženo celoto. Zahvala tudi učiteljici Ranki Keser, ki je s svojimi izkušnjami usmerjala Luko Maklina in Aljaža Kavčiča – bralca veznega besedila.

Vabimo vas, da si celoten program ogledate na spodnji povezavi in ob njem tudi uživate.

Povezava do posnetka tedna kulture.

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost