Skoči na glavno vsebino

KULTURNI DAN VIRTUALNA UČNA POT NARAVNE IN KULTURNE DEDIŠČINE OBČINE VRHNIKA

Od 26. septembra do 10. oktobra obeležujemo Dneve evropske kulturne dediščine, ki tokrat potekajo pod sloganom Spoznaj? Varuj! Ohrani.

Dediščina je okolje, v katerem živimo in tudi del naše narodne identitete. Z njo moramo skrbno ravnati in jo tudi ohraniti za rodove, ki prihajajo za nami.

Vse to pa je mogoče le, če jo dobro poznamo.

Na Osnovni šoli Antona Martina Slomška smo se odločili, da v okviru kulturnega dne raziščemo naravno in kulturno dediščino domače občine. Dediščina je tesno povezana tudi s turizmom, ki v naši občini vse bolj pridobiva na pomenu. V ta namen želimo pripraviti Virtualno učno pot naravne in kulturne dediščine občine Vrhnika.

Ker pa je letos vse v znamenju dvajsetice, je to tudi eden od 20 dogodkov, s katerimi bomo obeležili 20-letnico naše šole. Učenci so bili razporejeni v 20 skupin in tudi delo  je potekalo v 20-ih delavnicah pod budnim očesom učiteljev mentorjev, ki so učence pri tem vodili, usmerjali in jim svetovali.

Rezultate svojega raziskovanega dela so prikazali s plakati, ki bodo služili kot osnutki za izdelavo virtualnih učnih tabel, s katerimi bomo opremili našo virtualno učno pot.

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost