Skoči na glavno vsebino

Obvestilo

Poziv Sekcije za primarno pediatrijo ob epidemiji Covid-19

Slovenski pediatri pozivamo vse prebivalce Slovenije, še posebno pa starše vseh otrok in mladostnike, da zaradi hitrega širjenja okužb z virusom covid-19 v naslednjih tednih skrbno spremljajo javna opozorila s strani države in se dosledno držijo vseh podanih navodil.

Otroci in mladostniki omenjeno bolezen večinoma prebolevajo v blažji obliki, vendar zaradi tega tudi pomembno prispevajo k širjenju virusa v družbi. Ravno zaradi tega je v trenutni situaciji najpomembnejše, da so otroci in mladostniki za nekaj tednov izključeni ne samo iz vrtcev, šol in fakultet ampak tudi  iz vseh oblik druženja ali skupinskih  športnih in drugih aktivnosti. Zato odsvetujemo vsa druženja otrok v zaprtih prostorih, igranje na skupnih igralih ali obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Družine naj se zadržujejo doma ali zunaj na prostem, vendar brez druženja z drugimi. Športne aktivnosti lahko skupaj z otrokom izvajamo zunaj na prostem individualno. Prav tako naj to ne bo čas celodnevnega virtualnega druženja, ki sicer ne predstavlja nevarnosti za širjenje virusa, je pa kljub vsemu tvegano početje za otroke in mladostnike, če je časovno in vsebinsko nenadzorovano.

Večji otroci in mladostniki, ki bodo mogoče v naslednjih dneh ostali sami v domači oskrbi, naj se v tem času ne družijo s sošolci ampak ostanejo pri sebi doma. Upoštevajo naj tudi navodila šol v tem času.

Starši, naučite svoje otroke in mladostnike samostojnosti in previdnosti v skladu s starostjo, ker bomo na tak način uspešnejši in bo to dobra naložba za prihodnost.

Starejši ljudje in kronično bolni ljudje lahko težje prebolevajo okužbo s korona virusom, zato naredite vse, da jih ne okužite. Babic in dedkov tokrat ne vključujmo v čuvanje otrok.

Z upoštevanjem higienskih navodil, navodil glede druženja in z medsebojno solidarnostjo poskrbimo za najbolj ranljive skupine naše družbe ter dokažimo vsem, da nam je mar za ljudi okoli sebe.

V primeru, da vaši otroci in mladostniki zbolijo, pokličite njihovega izbranega zdravnika in izkoristite vse možnosti svetovanja preko elektronske pošte ali telefona in prihajajte v naše ambulante in v dežurne službe samo v nujnih primerih in najavljeno.

 

 

V imenu Sekcije za primarno pediatrijo ZZP

 

Denis Baš dr.med.spec pediater, podpredsednik

 

Ljubljana, 13.3.2020

 

Spoštovani starši/skrbniki!

Od ponedeljka, 16. 3. 2020, do preklica, bo šola zaprta. Zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID-19 naj se otroci med seboj ne družijo.

Nujno varstvo otrok bo organizirano le za zdrave učence do vključno 5. razreda kjer sta oba starša zaposlena v poklicih, ki so sedaj nujno potrebni za normalno delovanje države (zaposleni v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite). Organizacija nujnega varstva se dogovori izključno na nivoju posamezne občine, z županom, poveljnikom CZ in ravnateljem šole.

Da bomo izredno dežurstvo pod posebnimi pogoji lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni prisotnosti vašega otroka na e – naslov qnewn.thmryw1@thrfg.nearf.fv  do petka, 13. 03. 2020 do 18.00. Otroka bomo sprejeli v varstvo na podlagi ustne izjave, pisno potrdilo/izjavo delodajalca pa morate dostaviti najkasneje do 19. 03. 2020, sicer se prekine pravica varstva. O lokaciji varstva vas bomo naknadno obvestili.

Prosimo vas, da z vso skrbnostjo presodite ali dežurstvo zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo oziroma je dovolj samostojen, da vas počaka doma.

Vsem učencem smo naročili, da vsa učna gradiva odnesejo domov. Učenci bodo naloge lahko opravljali samostojno doma po navodilih, ki jih bodo učitelji pripravljali in objavljali na spletni strani šole http://www.osams.si/ pod zavihkom Nadomeščanje pouka za posamezni razred.

Spoštovani starši, naprošamo vas, da svojim otrokom pomagate pri dostopu do spletne strani, če še niso vešči pri tem opravilu in spremljate njihovo delo. Hvala.

Za vsa nadaljnja navodila in ravnanja vas prosimo, da spremljate našo spletno stran šole.

Prav tako še naprej spremljajte stanje o koronavirusu na spletni strani https://www.gov.si/teme/koronavirus/ .

 

V upanju, da ostanemo zdravi, vas pozdravljam.

Darja Guzelj, ravnateljica

 

 

Spoštovani!

Iz medijev smo izvedeli, da se s ponedeljkom za 14 dni zapirajo vse šole in vrtci v Sloveniji. Takoj, ko izvemo iz MIZŠ kaj več, vam posredujemo informacije, zato vas prosimo, da spremljate našo spletno stran. Hvala.

Vodstvo šole

(Skupno 3.063 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost