Skoči na glavno vsebino

Kaj veš o prometu

Medobčinsko kolesarsko tekmovanje “Kaj veš o prometu”, katerega je gostila OŠ Ivana Cankarja, je tradicionalno srečanje najboljših mladih poznavalcev prometa. Organizira ga Občina Vrhnika, v sodelovanju z Zvezo šoferjev in avtomehanikov Vrhnika in Policijsko postajo Vrhnika.
Učenci in učenke niso le odlični poznavalci cestno-prometnih predpisov in pravil, ampak zelo dobro obvladujejo tudi vožnjo kolesa, kar so pokazali z natančnim premagovanjem ovir na spretnostnem poligonu.
Vožnjo skozi križišča sta nadzirala policista, katera sta izrekla pohvalo za večino sodelujočih.
Tretji preizkus je bilo pisanje teorije, 30 vprašanj, na videz lahkih in logičnih, a hkrati dvoumnih, zavajajočih, zapletenih…potrebno je biti natančen in pozoren.
Ko so se na koncu seštele vse točke, se je izkazalo, da so trije najboljši učenci povsem izenačeni. Odgovorni so se posvetovali…vsi trije še enkrat pišejo teorijo…lahko rečemo, da je bilo to superfinale.
Kaj se je dogajalo v glavah teh fantov, lahko le ugibamo, vsekakor je odločilo znanje in tega je največ pokazal naš učenec, Ruben Škorič iz 6.b. Uspeh “Slomškov” je z 2. mestom dopolnil lanski zmagovalec, Jaka Zupanič iz 9.a. Čestitke obema, a zaslužijo si jih tudi Žan Kokalj Pajsar iz 9.a, Zala Zvonar iz 6.b, Ruben Petrič iz 6.a, Filip Petrič iz 6.a in Maj Golob Frank iz 6.c 🙂 🙂

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost