Skoči na glavno vsebino

POGUM – ZAKLJUČNA KONFERENCA V LJUBLJANI

Naša šola že pet let sodeluje v projektu POGUM (Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanja prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovni šoli), ki spodbuja čim aktivnejšo vlogo učencev pri učenju na različnih učnih področjih.

Skozi šolska leta imajo učenci priložnost, da sistematično razvijajo kompetence podjetnosti. Učitelji pa smo tisti, ki smo dobili priložnost raziskovanja lastne prakse, timskega načrtovanja in skrbne evalvacije lastnega dela. S takšnim pristopom omogočamo učencem doseči več in bolje. Slomškovi učenci imajo priložnost, da razvijajo ustvarjalnost, soustvarjajo nove načine dela, ki so lastnosti podjetnega človeka.

Na petkovi konferenci Pogum, 27. 5. 2022, so to priložnost dobile tudi sedmošolke Lili, Sara, Nika in Iza. Uspešno so predstavile našo šolo in požele veliko pohval za pogum in odločnost. V spremstvu učiteljice Evelin Škof so se v Ljubljano pripeljale z redno avtobusno linijo.  Nato smo si skupaj na Prešernovem trgu ogledale dejavnosti, ki so potekale  v okviru 13. ZNANSTIVAL-a. Vključile smo se pri izvajanju poskusov in se pri tem na sproščen način nekaj  novega naučile. Ker je bil vroč dan, smo se ohladile tudi s sladoledom in uživale v prečudovitem ambientu Grand hotela Union.

Dobre izkušnje, ki smo jih skozi leta pridobili, potrjujejo, da bomo še naprej uvajali podjetnostne kompetence v šolski prostor, pa naj si bo to v redni ali razširjeni program oziroma pri izvenšolskih dejavnostih, povezanih z lokalno skupnostjo.

Zapisala: Alenka Košak Mencin,

vodja šolskega projektnega tima

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost