Skoči na glavno vsebino

Angleščina, 8. a/b/c, 3. skupina, AG Nikšič čet., 23.4., 3. šol. ura

 

    1. Poslušaj pesem: Time, NF, lyrics, youtube. Bodi pozoren/a na besedilo in vsebino. Primož Jurjevčič, 9.a ob tej pesmi pravi: »The song talks about the person who is difficult and how the people, that love us, can change us. And the person needs time to change himself.«
  1. Premišljuj, kje ima ta pesem povezavo z zgodbo: Črtomir in Bogomila legend (Bp 183,184). Kdo je vplival na Črtomira s svojo ljubeznijo? Kako se glavni junak pesmi Time, razlikuje od Črtomira? Kaj je glavna sprememba, ki se je zgodila pri Črtomiru?!
  2. Napiši spis: The comparison: Črtomir and Bogomila legend and the song Time (NF)

Upoštevaj iztočnice! Vsaka iztočnica je svoj odstavek.

– Ob zaprti knjigi (lahko s pomočjo miselnega vzorca ali alinej) zapiši obnovo teksta: Črtomir and Bogomila legend. Uporabi čim več novih besed=bogato besedišče. Ta iztočnica je najobsežnejša. Ko končaš preveri pravilen zapis po učbeniku.

– Povej, da si poslušal/a pesem Time (NF) in o čem govori. Pomagaš si lahko s točko 1 današnje priprave.

– Primerjaš pesem Time s Črtomir in Bogomila legend. Pomagaš si z 2. točko današnje priprave. Povej tudi, kateri slovenski pesnik je v svoji pesnitvi Krst pri Savici opisal Črtomir in Bogomila legend. Glej Bp 184/3.

– Napiši, če tudi ti potrebuješ čas, da se spremeniš. Morda se ne želiš spremeniti in sprejemaš sebe takega kot si. Povej tudi, ali misliš, da se je Črtomir hitro spremenil iz pogana v kristjana?

  1. Ko spis zaključiš, ga pošlješ učiteljici: nyraxn.tnoebifrx@thrfg.nearf.fv

Spis pošlji do pon., 4.5.2020. Prosim, da spis natipkaš ali pošlješ pokončno fotografijo s čitljivim zapisom.

  1. Želim ti veliko veselja pri ustvarjanju spisa! Learning and thinking are privileges.
(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost