Skoči na glavno vsebino

BIO 8.C LEGA IN DELOVANJE ČLOVEŠKIH ORGANOV (sre 22.4.)

Naloge za preverjanje:

  1. VAJA ZA OGREVANJE MOŽGANOV:
  2. Uradno najmanjši človek na planetu s 67 cm, Khagendra Thapa Magar,  (https://novice.svet24.si/clanek/zanimivosti/5e2414390d5ac/foto-poslovil-se-je-najmanjsi-clovek-na-svetu) ter najmanjša ženska z 62 cm, Jyoti Amge in največji človek na svetu z 257 cm Sultan Kosen sta se srečala v Egiptu (https://www.dnevnik.si/1042800078). Neuradno največji človek z 262 cm pa je Pornchai, iz Tajske, ki še vedno raste in je zelo bolan. Ima tumor na hipofizi, ki kljub odrasli dobi še vedno proizvaja rastni hormon. PONOVI HORMONE in organe, ki jih proizvajajo.
  3. Na svojem telesu pokaži naslednje organe: KLJUČNICA, NADLEDVIČNA ŽLEZA, KOŽELJNICA, GOLENICA, SAPNIK, ŽELODEC, JETRA, VELIKI MOŽGANI, VENE, ZATILNICA, NADLAHTNICA, POGAČICA, TREBUŠNA SLINAVKA, MALI MOŽGANI, PRSNA VRETENCA, MEČNICA, DVANAJSTNIK, PLJUČNI MEŠIČKI, NARTNICE..
  4. in še kakšen po tvoji izbiri ter dodaj njihove naloge. Vajo izvedi 3x zapored, čim hitreje, tako da svoje telo spraviš v gibanje. Lahko se posnameš, da boš imel-a še za večkrat. In ne pozabi se ob tem zabavat.
  5. VAJA ZA BOLJŠO KONCENTRACIJO – ravnotežna vaja, položaj orla, navodila DZ 1.del str. 86 in če želiš še več zabavnih nalog nadaljuj z vajami iz MOŽGANSKE GIMNASTIKE, str. 86-87 ali pa si jih pustiš za četrtek.
(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost