Skoči na glavno vsebino

Šport – 8a/c dekleta, četrtek, 9.4.2020

Lep pozdrav dekleta.

Kako ste se imele na malo drugačnem športnem dnevu? To je bil namreč športni dan, ki ste si ga sami organizirali in izpeljali. Sami ste naredili načrt, kam boste šli, kako in kaj vse boste počeli. In dobila sem kar nekaj povratnih informacij o vašem delu. Velika večina vas je preživela aktiven in sproščen dan skupaj s svojo družino. In da je bil to en čudovit dan za vas, tega sem najbolj vesela.

Dobila sem tudi kar nekaj vaših sporočil, kaj vse počnete. Nekatere plešete, jahate, tečete, delate vaje za moč, gibljivost, za celo telo, hodite na sprehode, pomagate na vrtu…Super je, ker ste aktivne, in to na različne načine. Vse je dobro, le ne “ostanite” pred televizijo in računalnikom (čeprav imate ravno zdaj veliko dela z njim). Ne dopustite, da vas premaga brezvoljnost. Vsak dan je lahko lep, a za to se moramo malo potruditi.

Kaj vse lahko danes narediš zase? Mogoče bi začela z vajo Pozdrav soncu, da na nežen način prebudiš svoje telo. Pojdi ven na zrak, da zaženeš še svoje možgane, da bodo lažje kos zahtevnim šolskim nalogam.  Pojdi na sprehod, tek, (upoštevaj pravila), naredi vaje za gibljivost in moč.

Za razbremenitev od šolskega dela, se lahko sprostiš z žongliranjem. Če nimaš pravih žogic, si naredi svoje (iz papirja in selotejpa), ali uporabi kamenčke, storže, mogoče pomaranče, limone…Boš videla, kako je ta vaja sproščujoča. Poskusi in uživaj.

Žongliranje:

https://www.youtube.com/watch?v=2PMTMRWod9s

Želim vam še en krasen dan.

Pozdrav.

Metka Grebenc

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost