Skoči na glavno vsebino

Razmišljanje o glasbi – Jurij

Jurij Novak 9.a

  1. naloga

Tako kot tudi pri nas, ko so šole zaprte, so tudi glasbene ustanove zaprte. Ni koncertov, ni glasbenih prireditev, ni ničesar. Tako kot mi komuniciramo po internetu, tako komunicirajo te dni tudi glasbeniki. Poslužujejo se socialnih medijev, kot so FB, Instagram in druge. Javljajo se v živo ali pa s posnetki. Mislim, da so oni tudi zelo dejavni, ker nočejo da so pozabljeni. Tako jim je to kot nekakšen stik s publiko. Na televiziji so tudi posnetki starih koncertov, na internetu pa lahko koncerte ali pa videe pogledaš kadarkoli. Zanimivo mi je bilo, ko je ena glasbenica (mislim da je neka operna pevka) pred enim domom ostarelih prinesla zvočnik in mikrofon, ter pela starejšim ljudem. Bili so zelo veseli, da so lahko del zunanjega sveta imeli tistih par trenutkov. Zanimivo je bilo tudi, ko so vsi, ki igrajo kakšen instrument en dan popoldan skupaj zaigrali ob istem času. Glasba združuje ljudi.

Moja sestrična obiskuje glasbeno šolo. Povedala mi je, da mora prav tako vaditi, kot če bi bila glasbena šola odprta, vendar pa tudi oni dela na daljavo. Imajo videoklice ali pa pošljejo posnetke po mailu.

Glasba je zelo pomembna za nas vse. Mladi se preko glasbe družimo. Spravi nas tudi v dobro voljo. Preko glasbe lahko spoznaš nove ljudi, ki so enakega mišljenja kot smo mi. skratka glasba je nekaj pozitivnega in moramo jo ohraniti v svojem življenju.

 

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost