Skoči na glavno vsebino

ŠPORT 4. a, ponedeljek, 6. 4. 2020

ŠPORT 4. a, ponedeljek, 6. 4. 2020

Pozdravljeni!

Kako ste? Moram priznati, da vas že kar pogrešam. Rad vas poučujem, saj skupaj naredimo naše ure vedno zanimive. Sedaj na daljavo pa moramo vseeno malce migati, čeprav ne skupaj.

Jaz vam bom pripravljal vsebine za delo doma, zelo rad pa bi slišal tudi vaše želje. Kaj si želite vi? Katere motorične sposobnosti bi si želeli izboljšati vi? Javite mi na gnqrw.qr-tyrevn@thrfg.nearf.fv in vam pomagam pri individualnem programu. Malce morate vseeno upoštevati, da lahko trenutno vadimo le doma ali v okolici hiše (če jo imamo) in da nimamo doma pripomočkov, kot sicer v telovadnici.

Danes bomo razvijali RAVNOTEŽJE. Sam poskrbi za ogrevalni del (ogrevanje + raztezanje).

Naloge, ki so spodaj navedene, zadržuj vsaj 20-30 sekund. Vse naloge delaš bos.

  • Stoja na eni stegnjeni nogi (L in D)
  • Stoja na eni pokrčeni nogi (L in D)
  • L noga v stoji, D noga odmik bočno (in obratno)
  • Pobiranje predmetov s tal (stojiš na eni nogi na mestu in pobiraš listke iz tal, ki si si jih postavil prej na tla). Pobereš jih 5 z L roko in 5 z D roko, pri čemer mora biti stojna noga ves čas na istem mestu. Nato ponoviš tudi z drugo nogo.
  • Stojna L noga je rahlo pokrčena, nad koleno postavimo D gleženj, roke pa imamo pred seboj oz. si z njimi pomagamo zadrževati ravnotežje (nato D stojna noga)
  • Ponoviš vse zgornje naloge na mehki oz. neravni podlagi (ravnotežna blazina, tenis žogica, dva para nogavic, zvita v kroglo, itd)
  • Ponoviš vse zgornje naloge tako, da stojiš na prstih (samo da je peta v zraku).

Imate pa tudi domačo nalogo. Izpolnite svoj dnevnik gibanja od začetka učenja na domu. Bodite pozorni na zavihke v excelovem dokumentu (levo spodaj), saj je več strani z različnimi datumi.  Če ne najdeš, vprašaj starše. Domačo nalogo opravite do petka, 10. 4. 2020.

Dnevnik dejavnosti

Če pa je kdo bolj vešč računalniškemu znanju pa naj pripravi kratko predstavitev (Word, PPT), s čem vse se je do sedaj ukvarjal (s katerimi športi, kje, s kom,…). Lahko kratek zapis, lahko zapis in slike, karkoli pač.  p.s.: morda pa bo to del preverjanja (odvisno, kakšna bodo nadaljnja navodila).

Uspešno delo in javljajte napredek ter svoje želje.

OSTANITE ZDRAVI!

Učitelj Tadej

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost