Skoči na glavno vsebino

Simbioza GIBA – V. GIBAlni PAKET

Spoštovani ljubitelji gibanja,

pred nami je predzadnji gibalni paket letošnje Simbioze GIBA. Naj vam bo tudi tokrat gibanje v veselje!

🌲💛🌳V. GIBAlni IZZIV

Tokrat vas vabimo, da se odpravite v gozd! Povabite s seboj še koga, ki vam je drag, ali pa se odpravite sami in uživajte v družbi samih sebe. Hodite po gozdu, naj vas prevzame zelena v vseh odtenkih, oglejte si drevesa in se ustavite pri tistem, ki vam je še posebno všeč, zaprite oči in ga objemite – dopustite drevesu, da vam vrne energijo in ljubezen. Dokaz opravljenega izziva pričakujemo na naslovu fvzovbmntvon@fvzovbmn.rh. Vsi prejeti dokazi sodelujejo v žrebu za simbolično nagrado.

🙇💪💆V. GIBAlni MIT ali RESNICA

Letošnja novost naše akcije so bili GIBA MITI ali RESNICE, ki so se vseh pet tednov dotikali predvsem skrbi za naše duševno zdravje. V tem letu so se negotovosti, strahovi in skrbi dotaknili čisto vsakega izmed nas, zato se nam je zdelo pomembno poudarjati pomen skrbi (tudi) za duševno zdravje in destigmatizirati iskanje pomoči. V zadnjem tednu vam želimo sporočiti nekaj, kar naj velja za vedno in za vsakega izmed nas – težave z duševnim zdravjem niso odraz šibkosti posameznika, nastanejo kot produkt različnih dejavnikov, od vsakega, ki se z njimi sooča in jih rešuje pa terjajo neverjeten pogum in moč, ki ju moramo občudovati!

💫💮🍀V. GIBA NAVDIH

Še zadnjič nam dovolite, da vas GIBAlno navdihnemo – tokrat z vajami, ki spodbujajo čuječnost. Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti, za gibanje pa je čuječnost zelo koristna tudi zato, ker pozornost usmerja na trenutno (gibalno) izkušnjo.

🎁🎉🎈SIMBIOZA GIBA 2021 NAGRADNI NATEČAJ

Še en teden časa imate, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: fvzovbmntvon@fvzovbmn.rh.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost