Skoči na glavno vsebino

Nacionalno tekmovanje Evropski denarni kviz, 4. 3. 2021

Izobraževalni center Združenja bank Slovenije že nekaj let zapovrstjo organizira Evropski finančni kviz za dvig finančne pismenosti mladine. Nacionalni kvizi potekajo širom Evrope, sodeluje več kot 30 držav, pod okriljem Evropske bančne federacije. Letos smo se kvizu pridružili tudi na naši šoli. Zaradi situacije v državi sta tekmovala dva razreda: 8. a in 9. b. Kviz je potekal v četrtek, 4. 3. 2021, ob 12. uri preko učne platforme Kahoot. Cilj vzpodbujanja udeležbe na Evropskem denarnem kvizu je zlasti želja po ozaveščanju mladih, da je osnova za upravljanje osebnih financ in sprejemanje finančnih odločitev dobro poznavanje finančnih pojmov in varnosti poslovanja. Kviz je namenjen mladim v starosti od 13 do 15 let.

Letos smo na kvizu sodelovali prvič. Ker nas je kviz popolnoma navdušil, zagotovo spet tekmujemo naslednje šolsko leto.

Zapisala Sonja Strgar

Utrinek Lare Hozjan, 8. a:

Predvčerajšnjim (2. 3. 2021) smo s sošolci izvedeli, da poteka tekmovanje o financah. A nad tem nismo bili preveč navdušeni. Ko pa je učiteljica povedala, kakšna je nagrada, smo bili vsi takoj za. Včeraj (3. 3. 2021) smo se začeli resno pripravljati, po koncu pouka smo z učiteljico ostali v razredu in vadili. Ko pa smo prišli domov, smo se s sošolci dobili kar na videoklicu in še tam malo povadili. Danes smo se na preduri dobili kar v matični učilnici, da bi še povadili pred samim tekmovanjem.
Ko se je tekmovanje začelo, smo bili vsi zelo nervozni, saj nismo vedeli, kako bo to potekalo in ker smo seveda hoteli osvojiti 1. mesto. Med tekmovanjem smo si pomagali, saj smo igrali kot razred, a vsak na svojem telefonu. Ko je bilo tekmovanja konec, smo bili kar malo žalostni, saj nismo bili »na stopničkah«.

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost