Skoči na glavno vsebino

BIO 8.C ŽIVČEVJE (ČET. 23.4.)

  1. MOŽGANSKA GIMNASTIKA –  naredi 3 vaje iz DZ 1, str. 86 -87 ali 3 vaje iz neta pod geslom OPTIČNE PREVARE. Zanimive optične prevare @ Slo-Tech 
  2. Učenec Tit iz 7.r je izdelal zanimiv model možganov iz stiroporja kar je objavljeno tudi pod Slomški na daljavo ali tukaj . Raziščite, kaj predstavljajo zobotrebci z listki, ki so zapičeni v posamezne dele možganov. Gre za opis zgradbe in delovanja CENTRALNEGA ŽIVČNEGA SISTEMA. Pomagaš si lahko z egradivi, poglavje 6 ali z učbenikom. Ugotovitve zapišeš v DZ 1 str. 79.
  3. Kaj pa je najmanjši del naših možganov? To že veš, kajne! Živčna celica ali NEVRON, ki pa je sestavljena popolnoma drugače od drugih celic. Ima dolg izrastek NEVRIT (ki nima nobe veze z ritjo, živčne celice gredo tudi skoz njo), veliko krajših DENDRITOV, ki nas lahko asocirajo na drevo kar dendros v grščini tudi pomeni. Ostale dele razišči še sam-a in reši nalogo v DZ 1 str. 78.  Izdelaj vsaj 1m velik model živčne celice iz kartona, nanj zapiši njene dele in naloge, ga slikaj in pošlji.
(Skupno 385 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost