Skoči na glavno vsebino

TJA 7b – 3. in 4. ura, sreda 1.4.2020

3.in 4.ura

Učenci danes imamo na urniku 2 šolski uri. Prvo uro boste namenili popravi vseh vaj v DZ, od str. 101 – 108. Odprite priloženo datoteko z rešitvami. Vaje vedno najprej rešite sami, šele nato uporabite rešitve za pregledovanje in popravljanje vaših odgovorov!

Če še niste rešili vseh vaj, jih najprej rešite, potem uporabite rešitve!  REŠITVE VAJ V DZ 7r

 

Drugi del našega druženja je namenjen ponovitvi poimenovanj držav, narodnosti in jezikov. Že včeraj ste poslušali in prebrali dialog v učbeniku na strani 110 in naredili vajo 2 v zvezke.

Sedaj  pozorno preberite Remember box. Se še spomnite poimenovanj držav in narodnosti? So katera nova? Nadaljujte z vajo 4a na naslednji strani: Where are these stamps from? In ustno odgovorite nanje.

Za naslednjo nalogo potrebujete interaktivni učbenik (https://touchstone.si/eucbenik). Gre za vajo 5 v učb. na str.112. Poslušajte posnetek: če je stavek pravilen, ga ponovite, če je napačen, rečete: »No, they don’t.« Tisti, ki se malo manj spomnite poimenovanj in držav, lahko zraven gledate Remember box na str.110, ostali poskusite brez in potem preglejte, ali ste se pravilno odzvali. Pomembno je, da naredite to vajo s posnetkom, zaradi pravilne izgovorjave besed!

Za konec si oglej države in narodnosti na dnu strani 112 (od a – t). Katera so nova poimenovanja zate? Nova poimenovanja si označi na listek, s črko (npr: e, m,.s,…) in listek pusti v knjigi do naslednjič.

Tako dragi moji, s tem danes zaključujemo 3. teden pouka na daljavo. Če česa še niste uspeli narediti, dopolnite do konca tedna, da ne boste v zamudi. Ko vas bom naslednjič pozvala, mi boste zopet poslikali svoje delo in ga v dogovorjenem roku poslali na moj email. Do takrat pa…

Lepo bodite in ostanite zdravi

Učiteljica Simona

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost