Skoči na glavno vsebino

TJA 7.b – 3. teden, 1. ura

  1. ura

Dragi učenci, upam, da ste zdravi in še vedno dobre volje in razposajeni. Očitno se bo naše druženje še nekaj časa nadaljevalo preko spleta. Iz vaši e-mailov, ki mi jih večina pridno pošilja, vidim, da si vzamete čas za angleščino in lepo napredujete. V takem tempu tudi nadaljujte, da se vam ne bo nakopičilo preveč snovi.

Vsi, ki mi do sedaj še niste poslikali predelane snovi od 16. 3 dalje (zvezek+DZ), to storite v najkrajšem možnem času in mi pošljite na email, ki sem ga navedla v eni od prejšnjih ur!

 

Danes boste najprej ustno ponovili vsebine minulega tedna:

  • Najprej na glas preberi ali poslušaj (https://touchstone.si/eucbenik) besedilo na str.100. ( Nato ob miselnem vzorcu primerjaj Veliko Britanijo in Kanado.

 

  • Najprej na glas preberi ali poslušaj besedilo na str.105. Nato ob miselnem vzorcu pripoveduj o ZDA. Uporabljaj primerjave. Pri tem uporabljaj tudi naslednje iztočnice določene* daj v pravilno obliko): large* (npr. the largest) country, rich* country, 5o states, Alaska, The capital, president, large* city, other big cities, expensive* citiy, famous* district, official language, second most common language, baseball, Independence Day, attractive* country, countryside and the cariety of natonalities, immigrants, first inhabitants, black Africans, slaves.
  • Sedaj ponovi pomen besed – pridevnikov, ki opisujejo človekov značaj, iz učb str.109 /7 (glej svoje prevode v zvezku). Nato zvezek zapri in ob pomoči razpredelnice v učbeniku primerjaj dekleta in fante (vsaj 6 povedi).

Pomembno je, da vsebine, ki jih predelujemo večkrat ponoviš ustno, zato teh navodil ne preskoči, saj ko se bomo vrnili v šolo, bo vse znanje (ustno in pisno), ki ga sedaj  pridobivaš, pomembno.

Ostala ti je še ena vaja v DZ, na strani 106 /10.

Lep pozdrav

Učiteljica Simona

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost