Skoči na glavno vsebino

TJA 8r – 3. ura, skupina 1

  1. ura

Najprej hvala vsem učencem, ki ste poslikali vse gradivo (zvezek +DZ) in mi posnetke poslali na email. Vsem sem odgovorila in komentirala vaše delo. Vsi ostali ne pozabite, da je v četrtek rok za pošiljanje. Če imate kakršnakoli vprašanja, to v emailu tudi napišite.

Danes nadaljujemo s prostočasnimi aktivnostmi v učbeniku, na str.118. Aktivnosti na sliki boste razvrstili v razpredelnico, glede na kategorijo. Napišite naslov SUMMER CAMPS in podnaslov INDOOR AND OUTDOOR ACTIVITIES in razvrstite vse dejavnosti na sliki. Besede, ki jih ne razumete, prevedite s pomočjo slovarčka (zapis v zvezek).

I LIKE DOING IT I CAN’T DO IT I DON’T LIKE DOING I’M VERY GOOD AT
       

 

Nato si oglejte in preberite letak za Camp Tawonga na str.119 (levo in desno polovico!).

Preberite in poslušajte besedilo s pomočjo interaktivnega učbenika  na povezavi: https://touchstone.si/eucbenik

Ponovno preberite ali poslušajte besedilo in naredite vajo 2c na naslednji strani 120. Vprašanja napišite v zvezek. Potrudite se in pazite na pravila tvorjenja vprašalnic. Predlagam, da rešitve, ki ti jih ponuja učbenik ne uporabljaš za prepisovanje !!!, ampak s pomočjo njih popraviš kar si sam napisal !!!!, sicer bodo tvoje luknje v znanju hitro postale večje!

Naredi tudi vajo 3. Tvori povedi, kaj so ljudje na slika do tega trenutka storili (Present Perfect Simple!). Primer: Ann, tom and Kevin have already cleaned the local pond.

Tako, dragi moji,  z delom smo za ta teden zaključili. Želim vam lep vikend in seveda, pazite na svoje zdravje in dobro kondicijo.

Učiteljica Simona

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost