Skoči na glavno vsebino

TJA skupina 4 – 1. ura

Učenci pozdravljeni v drugem tednu našega druženja preko spleta. Upam, da ste zdravi in polni energije. S polno paro nadaljujemo z naslednjo uro angleščine. Hkrati vas prosim, da mi na email napišete, kako napredujete z delom. Preglejte ponovno navodila za angleščino za minuli teden in dopolnite, če česa še niste naredili.

POMEMBNO: do petka zvečer mi vsi napišete na email () kako napredujete, kje imate težave in česa še niste naredili in razlog za to. Če imate možnost, opravljeno delo poslikate in posredujete, vse do zadnje ure.

  1. Minuli teden smo začeli z novo temo, Friendship, ki se nanaša tudi na človeški značaj. V učb. Na str 119 ste analizirali tri horoskopska znamenja, izpisali pridevnike, ki opisujejo značaj in jih prevedli. Naredili ste tudi vajo 8a na str.120. od tu dalj danes nadaljujemo. S pomočjo slik v vaji 8a ponovno ponovi nasprotja.

 

  1. Nadaljuj z vajo 9a na str.121 (učb). Tokrat boš delal s spletnim slovarjem. V angleško –angleškem slovarju boš našel ustrezno in tebi razumljivo angleško razlago teh besed in jo napisal v zvezek po naslov PERSONAL CHARACTERISTICS. Učenci, ki sedite pri vratih ( v razredu) izberete prvi stolpec, učenci v sredini drugi stolpec in učenci , ki sedite ob oknu, 3. stolpec. Delate s spletnim slovarjem. Lahko uporabite mojo povezavo za slovar ali najdete svojo: https://dictionary.cambridge.org/ ali  https://www.ldoceonline.com/

Primer: Competitive: wanting very much to win or be more successful than other people

  1. Današnjo uro zaključite z vajami na str. 104 / 25 in 26. Pri vaji 26 prevedeš vse besede. Tiste, ki jih ne znaš (ali pa samo misliš, da znaš) prevedi s pomočjo slovarja: https://sl.pons.com/prevod

Lep pozdrav

Učiteljica Simona

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost