Skoči na glavno vsebino

TJA 7b – 3. in 4. ura

Najprej se zahvaljujem vsem učencem, ki ste mi že poslali poslikane DZ in zvezke, da lahko tudi jaz sledim vašemu delu in vam pomagam odgovoriti na morebitna vprašanja. Delo ste odlično opravili. Pozivam vse ostale, da storite enako in gradivo pošljete do četrtka, do 12.00 na moj email. Pomembno je, da so VSE vaje v  zvezku ustrezno označene – stran v učb. in številka vaje, sicer boste morali slikanje ponoviti.

Zdaj pa začnimo z današnjima urama.

V učbeniku boste naredili vaje na strani 108 v zvezke. V zvezek pišete odgovore, oz. rešitve. Najprej pa si na naslednji strani ponovno preberite, kako primerjamo z AS…..AS in kako z THAN. Pomembna je oblika pridevnika pri enem ali drugem načinu.

Nadaljuj z vajo 7 na naslednji strani. Prepiši vprašalnico za podnaslov: HOW DIFFERENT ARE BOYS FROM GRILS? Nato naredi dva kroga, s presečiščem. V enega napiši BOYS, drugega GIRLS, v sredino pa BOTH. Besede iz razpredelnice razvrsti tako, kot se tebi zdi ustrezno. Besed tudi prevedi s pomočjo slovarčka.

Nato spodaj napiši 5 povedi, kot v danih primerih in primerjaj fante in dekleta z AS…..AS, THAN, MORE.

Naredi tudi vajo 8a in 8b ustno. Uporabi posnetek v interaktivnem učbeniku na povezavi: https://touchstone.si/eucbenik  V obeh vajah gre za tradicionalne reke, ki si jih tudi v slovenščini že velikokrat slišal. Svoje razumevanje nato preveri še tako, da narediš interaktivne vaje (Arnes) na naslednji povezavi: https://interaktivne-vaje.si/anglescina/vocabulary/touchstone7_u4.html.  Izberi aktivnosti v okvirčku AS BUSY AS A BEE.

Če česa za nazaj še nisi naredil (v učbeniku in DZ!), danes ponovno podrobno preglej navodila preteklih ur, in dopolni zamujeno.

Tako dragi moji, to bo za danes vse. Oglasim se že za 4. uro ta teden.

Učiteljica Simona

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost