TJA 7b- 2. teden, 1. ura

1.ura

Učenci pozdravljeni v drugem tednu našega druženja preko spleta. Upam, da ste zdravi in polni energije. S polno paro nadaljujemo z naslednjo uro angleščine. Hkrati vas prosim, da mi na email napišete, kako napredujete z delom. Preglejte ponovno navodila za angleščino za minuli teden in dopolnite, če česa še niste naredili.

POMEMBNO: do četrtka mi vsi napišete na email (simona.trajkovski@guest.arnes.si) kako napredujete, kje imate težave in česa še niste naredili in razlog za to. Če imate možnost, opravljeno delo poslikate in posredujete.

  1. Današnjo uro bomo začeli s ponovitvijo besedila o ZDA, v učbeniku. Ponovno ga poslušajte na spletni strani (https://touchstone.si/eucbenik). Nato besedilo še enkrat na glas preberite. V zvezek naredite miselni vzorec, kjer glej, da bodo ključne besede in fraze in ne celi stavki.

Nato s pomočjo spleta poišči 3 – 5 zanimivosti o ZDA in jih z drugo barvo dodaj v svoj miselni vzorec.

  1. Nadaljuj z vajo v v učb na str 105. Besede – pridevnike uporabi s stavkih, ki se nanašajo na besedilo.
  2. Vajo 3 v učbeniku lahko narediš ustno. Primerjaš stvari pod določenim stolpcem (1,2,…) s pridevniki pod črto. Glej primer spodaj. Se spomniš kako stopnjujemo daljše pridevnike? Z MORE in THE MOST.
  3. Naslednja je vaja 4 na naslednji strani. Vprašanja pravilno prepiši in v celih stavkih odgovori nanje.

Primer: What’s the most useful thing you have at home?

              The most useful thing I have at home is my _________.

  1. Današnjo uro zaključiš z vajo 7d v DZ, na str 105.

Lep pozdrav

Učiteljica Simona

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...