SLJ

V delovnem zvezku odpri naloge pod naslovom Skriti zaklad (stran 44, 45). Preberi si priloženo besedilo in reši naloge na teh dveh straneh. Ko rešiš ti dve strani, preberi besedilo na strani 46 in reši naloge na strani 47. Ob reševanju vseh teh nalog se zabavaj, saj niso zelo težke.

Besedilo:
Med počitnicami smo se odpravili na taborjenje. Tabor smo postavili v Podljubelju. Dnevi so nam ob učenju taborniških veščin, športu, pesmih in izletih hitro minevali. V petek smo se odpravili na zanimiv izlet. Poiskati smo morali skriti zaklad. Taborniški starešina nas je razdelil v skupine. Vsaka skupina je dobila skico kraja, prenosni kasetofon in kaseto z opisom poti. Vas zanima, kako smo iskali pravo pot? Poslušajte posnetek opisa poti in se nam pridružite pri iskanju skritega zaklada. Pred vami sta dve poti. Pojdite po poti, ki pelje proti vzhodu in se vije skozi mešani gozd. Po poti hodite toliko časa, da pridete na travnik. Tam boste videli visok hrast in leseno hišico. Pojdite do hrasta in zavijte na levo. Pred seboj vidite potok. Poiščite mostiček in ga prečkajte. Ko pridete čez potok, ste na križišču treh poti. Pojdite po srednji poti. Pripelje vas do gradu. Postavite se pred grajska vrata, nato zavijte desno v grajski park. Poiščite štiri table. Na tablah so narisani pes, kralj, mačka in kokoš. Zaklad se skriva pod tablo, na kateri ni narisana žival.

 

Poleg teh nalog, vadi branje. Preberi nekaj strani knjige, ki ti je všeč. Če še nisi končal bralne značke, lahko bereš za bralno značko. Ko boš knjigo prebral, na list napiši kratko obnovo knjige in ilustracijo, dodaj tudi naslov knjige, potem pa naj starši to fotografirajo in mi to pošljejo po elektronski pošti. Ko se vrnemo v šolo, si to zabeležim v zvezek za bralno značko.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...