NIP računalništvo

Delo za sredo, 18. 3. 2020 in 25. 3. 2020:  

 

Četrtek, 19. 3. 2020

Znova pozdravljeni.

Ker prihaja do kar nekaj težav s Scratchem, kar pa zagotovo ni naš namen, sem se odločila, da naj učenci sami izberejo eno od dejavnosti:

  1. Izdelava naloge v Scratchu (opisano spodaj). V pomoč so lahko tudi video vodiči.
  2. Izdelava stripa (navodilo spodaj).
  3. Portal Pišek, kjer rešujejo miselne naloge.
  4. Utrjujejo programiranje z Uro za kodo.

Strip – učenci lahko sodelujejo v Nagradnem stripovskem natečaju, ki ga organizira Muzej novejše zgodovine Slovenije.  Kdor se bo odločil za sodelovanje, naj mi sporoči na mail. Več o natečaju na slikah:

  

 

 

 

 

 

 

!!! Prav vsi učenci pa bodo morali narediti dokaz o učenju, ki bo dnevnik učenja, v katerega učenci zapišejo, kaj so se učili, lahko priložijo kakšno zaslonsko sliko in dnevnik prinesejo na učno uro, ko se spet vidimo. Dnevnik lahko izdelajo na list papirja, v urejevalniku besedil (npr. Word) ali izberejo poljubno obliko. Če se dolgo ne bomo videli, mi boste dnevnike poslali po mailu. !!!

Pazite nase in ostanite zdravi!

Učenec se prijavi v Scratch. Dostop preko https://scratch.mit.edu/ . Uporabniško ime je sonjas, geslo pa nra2020.

V Scratchu izdela zgodbo na temo Učenje na daljavo. Izdelava zgodbe traja 2 šolski uri. Pogoji za zgodbo so: vstaviti vsaj 5 predmetov, menjava vsaj 3 ozadij, predmeti se morajo premikati, med predmeti mora potekati pogovor (pazite na zamike). Datoteko poimenujte ime-priimek-razred. Narejene izdelke bom preverila vsak petek.

Za informacije sem na voljo na sonja.strgar@guest.arnes.si

Pazite nase in ostanite zdravi!

Vaša učiteljica Sonja Strgar

(Skupno 417 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...