DOBRODELNI NOVOLETNI SEJEM

V času, ko dnevi postajajo vse krajši in hladnejši, ko je v zraku že tiho pričakovanje snega, praznikov in vsega lepega, kar jih spremlja, je praznično tudi na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika. Za uvod v ta praznični čas smo na prvi decembrski ponedeljek iztekajočega se leta 2019 priredili že tradicionalni novoletni sejem, na katerega smo se učenci skupaj z učitelji pripravljali že ves mesec november.

Velika množica obiskovalcev se je v večernih urah zbrala pred našo šolo, kjer so jih najmlajši učenci s pesmijo in prazničnimi lučkami pospremili v notranjost šole, kjer se je odvijal sejem. Obiskovalcev je bilo toliko, da je šola bila skoraj premajhna za vse. Praznične stojnice so se šibile pod težo najrazličnejših izdelkov izpod rok naših učencev. Obiskovalcem smo ponudili veliko izbiro novoletnih čestitk, lesenih igrač, prazničnih svetilk, zeliščno sol, dišeče blazinice iz sivke, čaje, piškote, različne izdelke iz gline, adventne venčke in druge aranžmaje, lesene škatlice, magnetke in še kaj.

Novost letošnjega sejma pa je bila Slomškova kavarna, od koder se je širil prijeten vonj po svežih vafljih, piškotih, kavi in domačih čajih. Šolsko jedilnico smo namreč s pomočjo praznične okrasitve, primerne osvetlitve in prijetne glasbe spremenili v čisto pravo kavarno, kjer so lahko obiskovalci okušali pestro ponudbo naših dobrot, se družili, klepetali ali pa na posebnih stojalih, ki jih imajo tudi v čisto pravih kavarnah, prebirali naš šolski časopis. Za odlično postrežbo pa so poskrbeli kar naši učenci, ki so se prelevili v prave kavarniške natakarje.

Sejem pa je imel tudi dobrodelno noto, saj smo izkupiček od zbranih prostovoljnih prispevkov namenili šolskemu skladu, iz katerega bomo črpali sredstva za nakup sodobnih didaktičnih in drugih pripomočkov, ki jih potrebujemo za kakovostnejšo izvedbo pouka.

Vesna Jurač

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...