PRI TRETJEŠOLCIH JE ZADIŠALO PO KRUHU

V torek so nas strokovnjaki iz pekarne Deveta vas razvajali in učili peči slasten kruh.

Najprej smo vsi gnetli testo in potem smo ga dobili vsak svoj kos. Naredila sem kito in presto. Ugotoviti smo morali, kaj je v živobarvnih kruhkih. Tisti, ki je ugotovil, je dobil kolač.

Mila, 3.a

Pekli smo kruh. Uporabili smo samo naravne sestavine. Naša skupina je delala polnozrnat kruh. Testo smo dobro gnetli. Ko je bilo dovolj mehko, smo ga dali na štiri kose. Oblikovali smo jih lahko v katerokoli stvar, tudi žival. Med peko kruha smo poizkusili raznobarvne zelenjavne zavitke. Če si ugotovil, katere sestavine so v zavitku, si dobil kolaček. Med pravljico o pekarni Mišmaš se je kruh pekel.

Ema, 3.a

Na koncu pravljice piše takole: »Jaz pa vem, jaz pa vem, kam je naš Mišmaš odšel.«

Tretješolci smo ga našli

Mišmaš je odšel v Deveto vas. Našel je pegasto hišo, ki je bila zapuščena pekarna. Pobrisal je prah in uredil police. Naredil je podzemno dvorano in si tam uredil pekarno. Pomagale so mu njegove miške. Mucku je naredil poseben kot. Mucku je dal ime Čarli.  Na police so postavili moko, sol, mleko, smetano in veliko drugih stvari. Ljudje so se v soboto kar gnetli okoli pekarne. Otroci so vsako soboto dobili presto za  en evro. Mišmaš je izumil kruh iz špinače, kurkume, rdeče pese in oglja.  Še danes se pozna, da peki iz Devete vasi pečejo najboljši kruh.

Brigita Kočevar, 3.c

Mišmaš je šel s svojimi miškami v Deveto vas. Tam je srečal peke, ki jih je naučil peči najslajši kruh na svetu. Ti peki pa so danes prišli k nam na šolo. Učili so nas peke kruha. Mogoče je bil Mišmaš med njimi. Kdo ve?

Julija Hajduković, 3.c

 

 

(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...