»Z besedo, petjem in plesom v barvito jesen«

Z besedo, petjem in plesom v barvito jesen so 13. novembra 2019 ob 18. uri zakorakali učenci OŠ Antona Martina Vrhnika, ter člani Društva upokojencev Vrhnika, prav tako pa tudi vsi obiskovalci omenjene prireditve. Kot že nekajkrat poprej so tudi tokrat  pod okriljem gospe Petre Žitko iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika in gospe Elice Brelih iz DU Vrhnika združili moči in pripravili čudovit jesensko obarvan  pesniški in glasbeni večer.

Na prireditvi so obujali spomine na stare običaje kot so trgatev, ličkanje koruze, vezenje in še kaj, ter spoznavali njihovo zgodovinsko ozadje, občudovali so jesenske stvaritve naše matere narave, zastavljali so si uganke in pripovedovali pesmi.

Prireditev je s slovenskimi ljudskimi pesmimi otvoril otroški pevski zbor OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika pod mentorstvom gospe Lidije Lenarčič in z gospo Tamaro Jerina na klavirju. Z ljudskim izročilom se je predstavila tudi šolska folklorna skupina pod mentorstvom gospe Tanje Zupan.  V nadaljevanju pa so učenci skupaj z gospo Katjo Hvalica in gospodom Matjažem Žirovnikom preko pogovora, recitacij, ugank in predstavitev običajev pričarali res pristno jesensko vzdušje. Za glasbeno popestritev je poskrbela učenka Ava Mesec, ki je blestela na violini. Prav tako so obiskovalcem s prepevanjem ljudskih pesmi srca ogreli pevci Mešanega pevskega zbora DU Vrhnika pod vodstvom gospoda Jožeta Jesenovca.

Tako je minila še ena prijetna medgeneracijska prireditev, s katero so sodelujoči še enkrat več dokazali, da so vezi med njimi res močne in da se skupaj resnično zmore vse.

Zapisala: Martina Fajdiga

(Skupno 523 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...