Prostovoljstvo na Osnovni šoli Antona Martina Slomška Vrhnika

Največje bogastvo človeka so dobra dejanja, solidarnost in pomoč in tega se na OŠ Antona Martina Slomška še kako dobro zavedamo.

Na šoli v okviru interesne dejavnosti izvajamo prostovoljstvo in tako učenci od 4. do 9. razreda celo šolsko leto pridno pomagajo drugim. V okviru projekta Simbioza šola izvajamo računalniške delavnice za starejše ter organiziramo telovadbo, kamor povabimo tudi naše babice in dedke. Gibamo se tudi zunaj, saj se skupaj s starši in starimi starši vsak dvakrat letno odpravimo na pohod.

Ker pa se vse začne znotraj naše šole, pa prostovoljci pomagajo tudi pri različnih opravilih in velikokrat polepšajo dan našemu tehničnemu osebju. Vsako leto sodelujejo tudi v natečaju Simbioza šola in so vsakič znova tudi zelo uspešni. Tudi letos ni bilo nič drugače, in sicer Nejc Furlan je dosegel 2. mesto v natečaju Naj fotografija, Vanja Furlan je dosegla 1. mesto za Naj video in Taja Golob je dosegla prav tako 1. mesto za Naj literarni prispevek. Vsi so bili za dosežke tudi nagrajeni s praktičnimi nagradami podjetja Simbioza, naša šola pa je zopet pridobila naslov Simbioza šola na kar smo zelo ponosni.

Petra Žitko, mentorica prostovoljstva

 

(Skupno 355 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...