EKSKURZIJA: ČEBELARSKO SREDIŠČE SLOVENIJE, VAČE, GEOSS

23. 05. 2018 smo se šesti razredi odpravili na ekskurzijo v Čebelarsko središče Slovenije, na Vače in v Geoss (geometrično središče Slovenije).

Iz Vrhnike smo odšli ob 8.00 in se vozili slabo uro do Lukovice pri Domžalah, kjer je Čebelarsko središče Slovenije. Tam smo si najprej ogledali film Od čebele do medu, nato pa imeli krajši odmor. Po počitku smo se razdelili v skupine. Prva skupina je poskušala različne vrste medu: cvetlični, gozdni, hojev, kostanjev, akacijev. Druga skupina pa je odšla na delavnice, kjer so izdelovali štampiljke z motivom čebel. Tretja skupina je odšla na ogled okolice, kjer je veliko zvedela o preteklosti centra in o življenju čebel. Šli so tudi v bližino čebelnjakov in v sobo, namenjeno apiterapiji (terapija s čebelami). Ko so vse skupine izvedle vse dejavnosti, je bil čas za odmor. Lahko smo šli v trgovino kupit izdelke iz medu, voska, propolis …

Do naslednje postaje smo imeli slabe pol ure vožnje po regionalni cesti. Na Vačah smo si  natančno ogledali kopijo Vaške situle in rešili učne liste povezane s tem.

Tretja in hkrati zadnja postaja je bil GEOSS (Geometrično središče Slovenije). Tam smo si pogledali obeležje in natančno pogledali kaj je na njem: koordinate središča, Slovenska himna, oblika Slovenije in grb Slovenije. Imeli smo počitek in se odpravili nazaj do avtobusa, ki nas je odpeljal nazaj na Vrhniko. Na Vrhniko smo prispeli okoli petih.

Po tem dnevu smo imeli vsi polno vtisov in novega znanja. Bili pa smo tudi veseli, ker je bilo čudovito vreme.

Katarina Verbič, 6.b

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...