Naravoslovni dan: Arboretum Volčji potok

NAMEN NARAVOSLOVNEGA DNEVA : V Arboretum Volčji Potok smo odšli z namenom, da bi spoznali različne vrste dreves in da bi izdelali določevalni ključ.

POTEK DELA : Ko smo prispeli v Volčji Potok, smo spoznali našo vodičko (biologinjo). Dala nam je učni list, kjer smo rešili prvo nalogo. Nato smo pojedli malico in odšli ven v Arboretum, kjer smo videli različne vrste dreves, pa tudi spoznali smo kaj je vetrocvetka in kaj žužkocvetka.  Ko smo spoznavali različne vrste dreves, smo sproti dopolnjevali učni list. Prispeli smo do učilnice in tam izdelali ključ za določanje lesnatih rastlin.

MOJA OPAŽANJA : Ko sem vstopila v Arboretum, sem opazila drevored divjega kostanja. Opazila sem, da je v Volčjem Potoku veliko parkov. Zelo lep in velik je francoski park. Videla sem veliko različnih drevesnih vrst, kot so vetrocvetke in žužkocvetke.

UGOTOVITVE : Ugotovila sem, da se rastline razmnožujejo na različne načine. Naučila sem se, da je vetrocvetka rastlina, ki se razmnožuje s  pomočjo vetra: to pomeni, da cvetni prah poleti na pestič. Žužkocvetke pa so rastline, katerih cvetni prah prenašajo živali. Med žužkocvetke spadajo cvetlice in sadna drevesa.

PREDLOGI : V Volčjem Potoku bi lahko naredili kino na prostem in s tem povečali število obiskovalcev.

 

Neža Dovjak 6.a razred

 

NARAVOSLOVNI DAN: ARBORETUM VOLČJI POTOK

  1. V Volčji Potok smo odšli z namenom, da bi spoznali različne vrste dreves in grmov. Učili smo se tudi o različnih vejicah- kako se po njih drevesa imenujejo in izgledajo. Odšla sem z namenom, da bi izvedela, kako se drevesa razmnožujejo.
  2. Ko smo prišli, smo najprej odšli v učilnico in se zmenili, kako bo dan potekal in katere vrste dreves in grmov bomo spoznali. Tako smo odšli na teren in vodička nam je razložila in pokazala različne vrste dreves, kar smo kasneje v učilnici tudi zapisali.
  3. Opazovala in spoznala sem veliko lesnatih rastlin. Izvedela sem tudi nekaj o žužkocvetkah in vetrocvetkah. Park je velik in prečudovit.
  4. Ugotovila sem veliko novih stvari, kot na primer o enokaličnicah in dvokaličnicah in tudi, kako se rastline razmnožujejo.
  5. Ko bom šla naslednjič na izlet, bi si rada tudi pobliže ogledala francoski park in dinozavre. O teh živalih bi rada kaj več izvedela. V park je smiselno oditi v spomladanskih mesecih, saj takrat prične cveteti mnogo rastlin.

 

Lara Hozjan, 6.a razred

 

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...