NOVOLETNA PRIREDITEV IN DOBRODELNI SEJEM 2018

Prvi ponedeljek v decembru, ko smo že pošteno zakorakali v zimski čas, smo se učenci in učitelji OŠ Antona Martina Slomška skupaj s starši in drugimi sorodniki zbrali v šolski telovadnici. Kljub temu, da zunaj še ni bilo snega, je v telovadnici vladalo že pravo zimsko in praznično vzdušje.

Z mislijo na vse lepo, kar prinaša december, so nastopajoči k sebi privabili čisto pravo snežno vilo, ki je vsem navzočim zaželela veliko sreče in drobnih radosti, ki delajo naša življenja bogatejša. Z zamahom svoje čarobne palčke je pričarala čudovito zimsko pravljico s plesom in petjem snežink, ki so jih upodobili naši najmlajši učenci. S svojo točko so se nam predstavile tudi gimnastičarke in mažuretke. In ker k zimskim radostim spada tudi igranje hokeja na ledu, so naši fantje pokazali svoje znanje tudi s tega področja. Ni skrivnost, da imamo pri nas tudi veliko dobrih plesalcev. Tudi ti so nas razveselili s svojimi plesnimi točkami. Na odru pa se nam je pridružila tudi naša ravnateljica, ga. Darja Guzelj, ki je vsem zaželela lepe in doživete prihajajoče praznične dni. In ker brez številnih dobrih pevcev, ki jih ima naša šola, ne mine nobena šolska prireditev, so se nam s pesmimi, ki dišijo po snegu in praznikih, predstavili tudi vsi pevski zbori, ki jih premoremo. S sklepno mislijo pa sta našo prireditev zaključila napovedovalca Nina in Gaber.

Po prireditvi je sledilo povabilo na že tradicionalni novoletni sejem. Naše stojnice so se kar šibile pod težo najrazličnejših izdelkov, ki smo jih učenci s svojimi mentorji izdelali na predprazničnih ustvarjalnih delavnicah. Pri tem smo se še posebej potrudili, saj smo jih izdelovali za dober namen. Prostovoljni prispevki, ki so nam jih namenili obiskovalci sejma, nam bodo namreč pomagali pri nakupu sodobnejših učnih pripomočkov in nadstandardne opreme, da bodo naše delo in šolski rezultati še boljši.

Ta večer je kar prehitro minil. Čudovito praznično vzdušje, ki smo ga pričarali, pa naj se nadaljuje tudi v prihodnjih decembrskih dneh. In le poglejte skozi okna, morda zunaj že pada sneg, ki so ga priklicali v petju združeni ubrani glasovi naših učencev in učiteljev.

Vesna Jurač

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...