DRUGOŠOLCI V MESTNEM MUZEJU

DRUGOŠOLCI V MESTNEM MUZEJU

V novembrskih dnevih smo učenci drugih razredov raziskovali, kakšno je bilo življenje v starih časih. Ogledali smo si stare posnetke, fotografije, brskali po knjigah, zbirali stare predmete, spraševali naše babice in dedke o starih običajih.  Ugotovili smo, da je življenje v preteklosti bilo v marsičem podobno današnjemu času, pa vendar je bilo življenje nekoč zelo drugačno.

To smo drugošolci na lastni koži ugotovili na obisku v Mestnem muzeju v Ljubljani. Stopili smo v časovni stroj, ki nas je popeljal v čas naših prababic in pradedkov. Pomagali smo mojstru Janezu pri hišnih opravilih. Nismo se mogli načuditi, kako težka so domača opravila brez elektrike. Zavihali smo rokave in prali perilo, ribali tla, čistili čevlje, likali, šivali, mleli orehe, pekli piškote, …. To pa še ni bilo vse! Vitez Jurij nas je popeljal v srednji vek. Spoznavali smo življenje srednjeveških ljudi in nekatere tedanje poklice. Tudi sami smo se preizkusili v šivanju usnjenih mošnjičkov.

Čas pa je hitro minil, časovni stroj se je zavrtel in že smo bili  v šoli.  Zadovoljni in polni novih doživetij smo  zakorakali v sedanjost.

Učenci 2.razredov in učiteljice

Zapisala: Alenka K. Mencin

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...