Dan zdrave prehrane

DAN ZDRAVE PREHRANE NA OŠ ANTONA MARTINA SLOMŠKA VRHNIKA

V petek, 16. 11. 2018, smo na naši šoli posvetili ozaveščanju o zdravi prehrani. Spoznali smo, da je zelo pomembno, da uživamo uravnoteženo in lokalno pridelano hrano, saj je ta tudi najbolj primerna za naš organizem in njegovo delovanje. Tako smo se na ta dan lahko udeležili tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je zajemal domač kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Za kosilo pa so nam naši kuharji pripravili slovensko tradicionalno jed bujto repo, kuhano šunko, namesto sladice pa kaki. Vsa živila so bila lokalnega izvora. Del dneva smo namenili tudi pogovorom o zdravem prehranjevanju in po posameznih razredih pripravili primere zdravih obrokov, ki jih bomo vključili tudi v šolski jedilnik.

Vanja Furlan, 8. b

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...