Sodelovali smo na 36. Petkovškovi likovni koloniji

Sodelovali smo na 36. Petkovškovi likovni koloniji

 OŠ Ivana Cankarja Vrhnika je v četrtek, 19. aprila, organizirala 36. Petkovškovo likovno kolonijo.

Letošnje leto je bila posvečena pisatelju Ivanu Cankarju ob 100. obletnici njegove smrti, zato je bila zasnovana malo drugače. Sodelujoči so slikali na prostem, na cementnoiverne plošče velikega formata 1250 x 2800 mm. Eno plošča je bila namenjena dvema učencema, tako da so iz vsake šole sodelovali štirje učenci in ustvarili dve sliki. Tja so prišli že z jasnimi cilji,  saj so si skupaj z mentorjem  predhodno v šoli pripravili skico, ki so jo nato prenesli na veliki format. Posebnost letošnje kolonije je bila tudi v tem, da je bila izbira barv omejena.  Iz določene palete barv so imeli poleg bele in črne možnost izbire le dveh bav.

Sodelovali so učenci  okoliških šol, poleg njih pa so za popestritev kolonije poskrbeli vrhniški umetniki, ki so prav tako sodelovali na letošnji koloniji. Nastale so prave umetnine.

Ustvarjali so celo dopoldne, od 9.00 do 14.00. Nato so imeli vsi sodelujoči in njihovi mentorji organizirano kosilo . Sledil je prosti čas, kjer so se lahko udeležili vodenega ogleda po Cankarjevi Vrhniki. Mi pa smo si po vsem tem vzeli tudi čas za  obisk slaščičarne.

Kolonija se je zaključila s kulturnim programom in otvoritvijo razstave, ki je na ogled v parku ob Tržaški cesti. Razstavljena dela bodo na ogled tudi na drugih lokacijah, na koncu pa bodo dela krasila zunanjost šole Ivana Cankarja.

Učenci so bili s to izkušnjo zelo zadovoljni in se je bodo še dolgo spominjali.

 

cof

cof

cof

edf

edf

                                                                                                                  Svetlana Sovre

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...